Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asuntosijoittajat hakeutuvat harvoin hallitukseen

Taloyhtiöiden hallitustyöskentelyyn kaivataan ammattimaisuutta

Koti
 
Helsingin Sanomat

Monella asunto-osakkaalla on mielikuva, että asuntosijoittajat ovat melko harvinainen näky taloyhtiöiden hallituksissa. Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva sanoo, että mielikuva on oikea.

"Usein sijoittajilta kuulee, että he haluaisivat keskittyä hallitustyössä taloyhtiön todelliseen kehittämiseen eivätkä kukkaistutuksiin ja siihen, mitä kukakin talkoissa sanoi kenellekin."

Koro-Kanerva kannustaa sijoittajia aktivoitumaan. Hänen mielestään taloyhtiöiden hallitustyöskentelyn pitäisi ammattimaistua nykyisestä talkoohengestä.

"Asunnossa on kyse suuresta omaisuuserästä, mutta sitä saattavat hoitaa ihmiset, joilla ei ole mitään hajua asunto-osakeyhtiölaista, taloudenhoidosta tai sen kehittämistä. Joissakin hallituksen kokouksissa vain höpötetään mukavia ja juodaan kahvia. Omaisuus on silloin aika hassuissa käsissä."

Samaa sanoo asuntosijoittaja Heikki Karu, joka on ollut parinkymmenen vuoden aikana lukuisia kertoja eri taloyhtiöiden hallituksissa puheenjohtajana ja jäsenenä.

"On paljon ihmisiä, jotka osaavat heiluttaa nuijaa ja jakaa puheenvuoroja, mutta eivät välttämättä hallitse omaisuuden hoitoon liittyviä asioita", hän sanoo ja ottaa esimerkiksi tavallisen helsinkiläisen kerrostalon.

"Sen markkina-arvo voi helposti olla 15 miljoonaa euroa. Sellaista omaisuusmassaa hallituksen jäsen tai puheenjohtaja hoitaa."

Sijoittajien laiskuudessa ei silti ole kyse pelkästään draamasta taloyhtiön sisällä tai ammattilaisten ja amatöörien välisestä vastakkainasettelusta. Kaikilla asuntosijoittajilla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta osallistua hallitusten kokouksiin, Koro-Kanerva sanoo.

"Jos omistaa paljon asuntoja, aika ei vain riitä. Monille asuntosijoittaminen on sivutoimista. He ovat ihan tavallisia perheellisiä äitejä ja isiä, jotka käyvät päivätyössä. Hallitustyössä ei riitä pelkkä kokoustelu, vaan siihen liittyy myös paljon valmistelua."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!