Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten kiellän kaupustelijat omakotitalossa?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Asumme omakotitalossa taajama-alueella, ja meillä käy usein erilaisia myyjiä, kuten kala-, ikkuna- ja turvalaitekauppiaita. Miten omakotitaloasuja voi kieltää ovelta ovelle -kaupustelijat?
 

Mikään laki ei kiellä ovelta ovelle -kauppaamista, sanoo asianajaja Seppo Kauppila. Omakotitaloasuja voi kieltää kaupustelun käytännössä vain siitä kertovalla kyltillä.

"Muuta ei oikein voi tehdä. Kyse ei ole kotirauhan häirinnästä, eikä ole mitään pykälää tai säännöstä, jolla kaupustelun voisi estää."

Vaikka kaupustelijoiden on hyvä noudattaa kieltoa, Kauppila ei ole kuullut, että kukaan asukas olisi hälyttänyt poliiseja paikalle saati kaupustelija saanut sanktioita kiellon noudattamatta jättämisestä.

Hän vertaa kaupustelun kieltämistä ilmaisjakelulehtikieltoon: vaikka postiluukussa tai -laatikossa on kielto ja mainoksia tipahtelee silti, asialle ei voi tehdä mitään – paitsi kantaa lehdet roskakatokseen.

"Kaupustelijoita ja uskonnollisten yhteisöjen edustajia soittaa ovikelloa silloin tällöin. En minäkään pidä siitä, mutta olen kohteliaasti käännyttänyt heidät pois ovelta", Kauppila neuvoo.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!