Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suppea kotivakuutus voi edellyttää tiettyä tuulen nopeutta, jotta myrskytuhot korvataan

Myrskyn määrittelyssä voi olla eroja. Laituri sisältyy harvoin kotivakuutukseen.

Koti
 
Esko Siekkinen
Syysmyrsky tuhosi mökin Konnevedellä vuonna 2010.
Syysmyrsky tuhosi mökin Konnevedellä vuonna 2010. Kuva: Esko Siekkinen

Ennen syysmyrskyjä kannattaa tarkistaa, mitä kotivakuutuksen ehdoissa lukee. Jos vakuutusehdoista ei selviä, mikä on korvattava myrskyvahinko ja mikä ei, kannattaa asiaa kysyä vakuutusyhtiöstä.

Nykyään jo suppeat tai perustason vakuutukset korvaavat myrskyn tai muun luonnonilmiön aiheuttamia tuhoa. Eri yhtiöiden vakuutusehdoissa ja tuotteissa on kuitenkin eroja. Pienetkin erot saattavat vaikuttaa siihen, korvataanko vahinkoa vai ei.

Suppeassa vakuutuksessa voidaan edellyttää myös tiettyä tuulen nopeutta, jotta vahinko korvataan myrskyvahinkona. "Ehtona voi olla esimerkiksi tietty keskituulennopeus, joka mitataan lähimmällä säähavaintoasemalla", kertoo vakuutusasiantuntija Hanna Salo Finen Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta.

Laajassa kotivakuutuksessa myrskytuulen nopeutta ei määritellä välttämättä lainkaan. Ehdoissa saatetaan puhua pelkästään myrskytuulen aiheuttamien vahinkojen korvaamisesta.

"Silloin tarkoitetaan tuulta, jonka tavallisessa kielessä ymmärretään myrskytuuleksi", Salo sanoo.

Laiturit ja muut rantarakenteet eivät yleensä sisälly omakotitalon tai vapaa-ajanasunnon kotivakuutukseen.

"Asian voi tarkistaa vakuutusehdoista vakuutuksen kohteiden listasta. Jos omistaa grillikatoksen, pation, kesäkeittiön, kylpypaljun tai poreammeen, niidenkin vakuutusturva on hyvä tarkistaa", Salo neuvoo.

Päärakennusta varten otettu kotivakuutus voi automaattisesti kattaa myös tietynkokoisia ulkorakennuksia, mutta yleensä ei saunaa. Jos ulkorakennuksen koko ylittää neliörajan, se pitää vakuuttaa erikseen, Salo kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!