Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kylpyhuoneen pinnat halvalla uusiksi – mikrosementöinti onnistuu jopa vanhojen laattojen päälle

Jos haluaa kylpyhuoneeseen uudet pinnat, vanhoja laattoja ei tarvitse purkaa. Niiden päälle voi levittää mikrosementtiä, jos vesieristeet ovat kunnossa.

Koti
 
Savanna Saarikko
Outi Pyhäranta / HS
Yrittäjä Jani Vaittinen mikrosementöi kylpyhuonetta Helsingissä. Kuvassa hän levittää ohuen kerroksen mikrosementtiä lattialaatan päälle. Ennen sementöintiä hän tasoitti laatat grueso-pohjustusaineella. Koko urakka kestää noin kymmenen päivää.
Yrittäjä Jani Vaittinen mikrosementöi kylpyhuonetta Helsingissä. Kuvassa hän levittää ohuen kerroksen mikrosementtiä lattialaatan päälle. Ennen sementöintiä hän tasoitti laatat grueso-pohjustusaineella. Koko urakka kestää noin kymmenen päivää. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Silkkinen, sementtimäinen pinta eikä yhtään saumaa. Vastaremontoidussa kylpyhuoneessa ei arvaa, että betonipinta kätkee alleen vanhat laatat.

Suomessa on myyty muutaman vuoden ajan mikrosementtiä, jolla voi uusia lähes kaikkia kovia pintoja. Se on akryylisementtipinnoite.

Mikrosementti levitetään puhdistetulle ja tasoitetulle pinnalle neljään viiteen kerrokseen. Lopputuloksena on kestävä betonipinta.

”Mikrosementöinti on hyvä vaihtoehto erityisesti kylpyhuoneessa, jos halutaan laattojen tilalle jotain uutta tai halutaan selvitä kylpyhuoneremontista perinteistä remontti nopeammin ja edullisemmin”, kertoo mikrosementöintiä tarjoavan Pisarameren perustaja Jani Vaittinen.

Mikrosementti levitetään kylpyhuoneessa vanhojen laattojen päälle, kunhan vesieristys on laattojen alla kunnossa. Kylpyhuoneen lattian ja seinien remontointi onnistuu jopa alle kahdessa viikossa.

Mikrosementöinnin voi tehdä itsekin, mutta Vaittinen kehottaa perehtymään kunnolla työtapoihin, jotta lopputuloksesta tulee hyvä. Jos pohjia ei tee huolella, mikrosementtiä levittää liian paksusti tai ei pidä huolta riittävistä kuivumisajoista, se näkyy usein lopputuloksesta. Mikrosementin levittäminen ja hiominen vaatii työtä.

Näin remontti etenee, kun ammattilainen tekee mikrosementöinnin:

1. päivä

Tarvittaessa kalusteet irrotetaan ja kulmista poistetaan silikonit. Saumat käsitellään primerointiaineella ja pinnat puhdistetaan huolellisesti kloriittipohjaisella pesuaineella, laattapesuaineella tai höyrypesurilla.

Laattojen päälle levitetään mikrosementin laastimainen pohjustusaine grueso-akryyliseos niin, että saumakohdat nousevat laatan kanssa samaan tasoon. Annetaan kuivua.

2. päivä

Uusi kerros grueso-tasoitetta niin että laatat peittyvät. Annetaan kuivua. Grueso-pinta hiotaan 24 tunnin kuluessa levityksestä. Joskus tarvitaan kolmaskin kerros tasoitetta.

3. päivä

Levitetään mahdollisesti kolmas kerros tasoitetta ja annetaan kuivua vähintään kaksi päivää.

5. päivä

Levitetään ensimmäinen kerros mikrosementtiä liipillä alle millin paksuiseksi tasaiseksi pinnaksi. Kätevin on liippi, jonka terä on enintään 15-senttinen.

6. päivä

Levitetään uudet kerrokset mikrosementtiä. Annetaan kuivua vähintään kaksi vuorokautta.

8. päivä

Pinta tarkistetaan ja koholla olevat jäljet hiotaan. Pinta hiotaan tasaiseksi kahdella eri karkeudella (150 ja 200).

9. päivä

Pinta lakataan useaan kertaan kiiltävällä tai puolihimmeällä lakalla. Lakka ei tee pinnasta vesitiivistä eikä saakaan tehdä, koska laattojen alla on vesieriste.

Seuraavana päivänä sementoidulla pinnalla voi kävellä, mutta ei korkokengillä.

Outi Pyhäranta / HS
Alle millimetrin paksuisia mikrosementtikerroksia voi tulla jopa viisi.
Alle millimetrin paksuisia mikrosementtikerroksia voi tulla jopa viisi.
Outi Pyhäranta / HS
Mikrosementöity pinta viimeistellään kiiltävällä tai puolihimmeällä lakalla.
Mikrosementöity pinta viimeistellään kiiltävällä tai puolihimmeällä lakalla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!