Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työtehoseura testasi: Pesurobotit puunaavat lattiaa ja ikkunoita, mutta hitaasti

Työtehoseura testasi kahta kotisiivoukseen suunniteltua robottia – Ikkunat pesee Hobot 168 ja lattian moppaa iRobot Braava 380

Koti
 
Kaija Laaksonen
Ikkunanpesurobotti Hobot 168 (noin 250 e).
Ikkunanpesurobotti Hobot 168 (noin 250 e). Kuva: Kaija Laaksonen

Ikkunanpesurobotti Hobot 168:aa ohjataan kaukosäätimellä ja se etenee lasilla askel kerrallaan. Puhdistuskiekot toimivat vuorotellen imukuppeina ja pitävät laitteen kiinni lasissa, kun toinen kiekoista pyörii ja puhdistaa pintaa. Automaattitoiminnolla robotti pesee ikkunan järjestelmällisesti ja karmin kohdatessaan muuttaa suuntaa.

Robotti pesee tunnissa noin 12 neliömetriä ikkunapintaa. Työnsä se tekee itsenäisesti, mutta mikrokuituliinojen vaihto, laitteen siirtäminen ikkunasta toiseen sekä turvaköyden kiinnittäminen vaativat ihmisen apua.

Robotin kuivat mikrokuituliinat jättivät ikkunaan hieman nukkaa, mutta irrottivat lasista pölyä ja kevyttä likaa. Likaiset sormenjäljet, hyönteisten jättämät tahrat ja muu hankala lika eivät puhdistuneet. Robotti ei puhdista hankalia tahroja eikä ylety nurkkiin. Laiteella on vaikeaa pestä ikkunoiden välejä.

Lattianmoppausrobotti iRobot Braava 380 sopii päivittäiseen ylläpitosiivoukseen – märkäpesuun tai hankalien tahrojen puhdistukseen sitä ei ole suunniteltu.

IRobot on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Se siivoaa järjestelmällisesti koko tilan, myös seinien vierustat ja nurkat. Puhdasta tulee hitaasti, koska siivousleveys on vain 24 senttiä. Robotin voi kuitenkin jättää moppaamaan lattiaa itsekseen. Se osaa väistää huonekaluja ja mattoja.

Kaija Laaksonen
Lattianpesurobotti iRobot Braava 380 (noin 300 e).
Lattianpesurobotti iRobot Braava 380 (noin 300 e).
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!