Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariskunnat avautuvat terapeutti Tuomo Kinnusen kotona

Terapeutti säästää sekä aikaa että rahaa, kun toimitilaa ei tarvitse vuokrata muualta

Koti
 
Anna Malk
Saara Kinnunen
Suurin osa Tuomo Kinnusen asiakkaista on pariskuntia.
Suurin osa Tuomo Kinnusen asiakkaista on pariskuntia. Kuva: Saara Kinnunen

Kirjahylly, kahden istuttava vuodesohva ja kaksi nojatuolia: valkoinen 50-lukulainen asiakkaalle, ruskea kukkakankainen terapeutille itselleen. Vastaanottohuone on omakotitalon kellarissa, ja huoneeseen on oma sisäänkäynti.

Tuomo Kinnunen, 48, tuli seurakuntapapiksi Hämeenlinnaan 18 vuotta sitten. Hän etsi tuolloin perheelleen sopivaa kotia, jossa olisi myös työhuone. Pappi tarvitsi sitä puheiden kirjoittamiseen.

Nyt Kinnunen työskentelee täysipäiväisesti vankilapappina, ja työhuone on psykoterapeutin sivutyötä varten.

Kinnunen on Valviran psykoterapeutti, ja suurin osa tämän hetkisistä asiakkaista on pariskuntia. Vastaanottohuone kotiympäristössä on tietoinen valinta.

Kinnunen uskoo, että koti on ympäristö, joka luo turvallisen ja kiireettömän ilmapiirin, jossa persoona saa näkyä. ”Joku voisi kokea sen kiusallisena, mutta minä koen päinvastoin”, hän sanoo.

Kinnunen pohti tarkkaan paikkaan liittyviä riskejä. Hän jätti pois osoitetietonsa netistä, mutta päätti luottaa naiivisti ihmisiin. ”Jos joku haluaa pahaa toiselle, hän keksii keinot saada käsiinsä tarvittavat tiedot.”

Kotivastaanotto toimii miehen mielestä kiitettävästi. Ammatillisten näkökulmien lisäksi Kinnunen arvostaa sitä, ettei hänen tarvitse vuokrata toimitilaa muualta. Hän säästää sekä aikaa että rahaa.

Vaikka siirtyminen vastaanottohuoneeseen ”virittää tietyn todellisuuden esiin”, Kinnunen hallitsee ammattirooliaan ennen kaikkea mielessään.

”Otan asiakkaiden asioita välillä tietoisesti mieleen, ja sitten otan ne lainausmerkeissä pois sieltä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!