Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liisa Petäisen verkkokauppa muutti vaatekaapista piharakennukseen

Työttömäksi jäänyt solubiologi myy nyt lastenvaatteita nettikaupassaan

Koti
 
Anna Malk
Petteri Petäinen
Liisa Petäisen työmatka on lyhyt, vain kotipihan yli.
Liisa Petäisen työmatka on lyhyt, vain kotipihan yli. Kuva: Petteri Petäinen

Liisa Petäinen, 32, perusti yrityksen kerrostalokolmion vaatekaappiin vuonna 2012. Työttömäksi jäänyt solubiologi oli haaveillut pitkään lastenvaatekirppiksestä verkossa, ja nyt oli sen aika. Kolmivuotias Saana -tytär oli päivähoidossa.

Kohta kaappi alkoi pursuta vaatteita ja postipaketteja, nyssykät valtasivat komerorivin ja koko huoneen. Kun Petäinen muutti pian miehensä ja lapsensa kanssa rintamamiestaloon, hän valtasi yritykselleen käytävän kellarista.

Hän kävi tuon tuostakin kellarin vetokorihyllyköllä, kyttäsi sähköpostia ja pakkasi vaatteita postituskuoriin keittiön pöydän ääressä.

”En ollut kunnolla kotona enkä kunnolla töissä. Kun pakkasin posteja, stressasin, että pöydälle on jäänyt likaa, joka sotkee vaatteet.”

Tilannetta ei helpottanut se, että Petäinen sai vuoden päästä lapsen ja jatkoi yrittämistä vauva kainalossa.

Vuosi sitten bisnes muutti piharakennukseen, jossa oli aiemmin ollut vuokralaisia. Samaan aikaan nuorempi lapsi aloitti päiväkodin.

Pakkaamiselle on nyt oma pöytä ja vaatteiden kuvaamiselle erillinen alusta. Seinän vierustalla on koreja, laatikoita ja henkaritankoja. Tilaa on parikymmentä neliötä.

”Nyt voin olla rauhassa töissä ja rauhassa kotona. Teen tunnissa saman, mihin meni ennen koko päivä.”

Yrittäjä ei meikkaa työpäivää varten ja lompsii pihan poikki töihin verkkareissa. Hän ikävoi toisinaan työkavereita ja ihmisten ilmoilla olemista. ”Sama vaiva kuin kotiäideillä. Kun mies tulee töistä, minulla on hirveä puheripuli.”

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!