Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pankkien tv-mainoksissa turvauduttiin julkkiksiin jo 60-luvulla

Tapio Rautavaara lauloi Yhdyspankin tuomasta onnesta ja Aake Kallialan kyseli asuntolainaa Kansallispankin Jaakko Lassilalta

Koti
 
Kai Honkanen
KOP:n pääjohtaja Jaakko Lassila mainosti televisiossa vuonna 1986, miten liikepankkikin antaa lainaa asunnon ostajille. Vakuudeksi hän tokaisi: ”Tosi on!”. Kuvassa myös pariskuntaa näyttelevät Marjatta Raita ja Aake Kalliala.
KOP:n pääjohtaja Jaakko Lassila mainosti televisiossa vuonna 1986, miten liikepankkikin antaa lainaa asunnon ostajille. Vakuudeksi hän tokaisi: ”Tosi on!”. Kuvassa myös pariskuntaa näyttelevät Marjatta Raita ja Aake Kalliala. Kuva: Kai Honkanen

Kun sanoo mainoslauseen ”Tosi on!”, iso osa suomalaisista muistaa Kansallispankin pääjohtajan Jaakko Lassilan möreän äänen ja sinisen oravan. Vuonna 1984 peräisin olevassa tv-mainoksessa Lassila vakuutteli näyttelijä Aake Kallialalle, että liikepankkikin antaa luottoa kodin ostoa varten, ”jos jatkaa säästämistä ja keskittää raha-asiansa Kansallispankkiin”. Lue Lassilan muistokirjoitus vuodelta 2003 täältä.

1960-luvulla pankkien mainoksissa turvauduttiin perinteisiin. Keihäsmestari, laulaja ja näyttelijä Tapio Rautavaara lauloi Yhdyspankin tv-mainoksessa karismaattisella äänellään: ”Yhdyspankin kautta varma tie onneen vie”.

Olavi Kaskisuo
Tapio Rautavaaran ääni oli legendaarinen.
Tapio Rautavaaran ääni oli legendaarinen.

Kansallis-Osake-Pankki käytti mainoksessaan jo tuolloin alkeellista tekstianimaatiota ja slogania: ”Tasku vuotaa, rahat tilille.”

Viime vuosikymmenten aikana pankit ovat vaihtaneet nimiään, omistajiaan, fuusioituneet keskenään tai kuolleet.

Vielä vuonna 1984 Suomen Työväen Säästöpankki mainosti televisiossa näin: ”Tässä on sinulle vaihtoehto. Uusi tunnus, jonka takana on reilu pankki. STS – pankki tulevaisuuttasi varten.”

Pentti Nissinen
STS-pankin entinen pääjohtaja Ulf Sundqvist vuonna 1995.
STS-pankin entinen pääjohtaja Ulf Sundqvist vuonna 1995.

Mainoksesta tuli muutaman vuoden päästä makaaberi, kun Ulf Sundqvistin johtama STS ajautui vaikeuksiin 1990-luvun alun laman ja pankkikriisin aikana. Konttorit sulautettiin lopulta Kansallispankkiin.

Korkein oikein tuomitsi Sundqvistin huolimattomuudesta ja maksamaan korvauksina lopulta 1,2 miljoonaa markkaa. Lue Sundqvistin 70-vuotissyntymäpäivähaastattelu helmikuulta 2015 täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!