Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotiturva-hanke tukee ikäihmisten asumista kotona mahdollisimman pitkään

Senioritalojen lisäksi vanhuksille tarjotaan asumispalveluja ja seurantalaitteita

Koti
 
Helsingin Sanomat

Suomessa ennustetaan vuonna 2020 olevan yli 1,1 miljoonaa yli 65-vuotiasta. Rakennusliikkeiden mukaan kiinnostus senioriasuntoja kohtaan on lisääntynyt viime vuosina.

Senioriasuntojen lisäksi tarjolla on asumispalveluja, kuten Vanhustyön keskusliiton Kotiturva-hanke. Sen tavoitteena on, että asuntojen muutostöiden ja uuden teknologian avulla iäkkäät ihmiset voisivat asua omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään.

Rakennusalan ammattilaiset eri puolilla Suomea neuvovat ikäihmisiä muutostöissä ja auttavat avustusten hakemisessa. Myös apuvälineiden ja teknisten laitteiden käyttöön saa opastusta. Neuvonta on ilmaista, mutta remonttikuluista asiakas vastaa itse. Lisätietoa Kotiturva-hankkeesta saa täältä.

Kukkatolppa-seurantalaite toimii liiketunnistintekniikalla ja auttaa muistisairaita tai liikuntarajoitteisia asumaan kotona mahdollisimman pitkään. Laite ilmoittaa esimerkiksi, jos asukas kaatuu tai putoaa sängystä, ei liiku tai poistuu asunnosta. Jos jokin on pielessä, hälytys lähtee automaattisesti omaisille, lähimpään palvelutaloon tai muuhun sovittuun paikkaan. Lisätietoa Kukkatolppa-laitteesta saa täältä.

Validia-kodin asunnot ovat joko itsenäisiä vuokra-asuntoja tai omia huoneita ryhmäkodissa. Palvelut, kuten ateriat, saunotus tai kotisairaanhoito, räätälöidään asukkaan mukaan ja tuodaan suoraan kotiin. Valvontajärjestelmä varmistaa myös muistisairaiden turvallisuuden. Lisätietoa Validiasta saa täältä.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!