Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka on kukin taloyhtiössä?

Koti
 
Helsingin Sanomat

Isännöitsijä on taloyhtiön operatiivinen johtaja, manageri ja asiantuntija, joka huolehtii taloyhtiön juoksevasta hallinnosta hallituksen ohjeiden mukaisesti. Pienissä taloyhtiöissä taloyhtiön hallitus hoitaa usein myös isännöitsijän tehtäviä.

Tekninen isännöitsijä on rakennusalan tai isännöinnin koulutuksen saanut ammattilainen, joka avustaa hallinnollista isännöitsijää yksittäisissä korjaushankkeissa suunnittelemalla, kilpailuttamalla urakoitsijoita ja valvomalla heidän työtään. Tekninen isännöitsijä valvoo usein myös muutostyöt, jotka asukkaat tekevät omissa huoneistoissaan.

Taloyhtiön hallitus vastaa taloyhtiön toiminnasta. Hallituksen muodostavat yleensä yhtiökokouksen valitsemat osakkaat, mutta jäseniksi voi palkata myös ulkopuolisia asiantuntijoita.

Yhtiökokous hyväksyy taloyhtiön tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä talousarvion, valitsee yhtiön hallituksen ja päättää korjaushankkeista. Yhtiökokous pidetään yleensä kerran vuodessa ja siihen saavat osallistua kaikki osakkaat, isännöitsijä ja hallituksen jäsenet.

Kirjanpitäjä pitää kirjaa taloyhtiön menoista ja tuloista, omaisuudesta, veloista ja omista varoista siten kuin laissa on säädetty. Taloyhtiöt ostavat useimmiten kirjanpidon isännöinnin yhteydessä tai ulkoistavat sen tilitoimistolle.

Kiinteistönhoitaja tekee esimerkiksi lumityöt ja muut ulkotyöt sekä pienet kunnostustyöt, kuten yleisten tilojen lamppujen vaihdot, laitteiden huollon ja pienet korjaukset. Aiemmin näistä töistä huolehti talonmies, nykyisin useimmiten huoltoyhtiö.

Lähde: Kiinteistöliitto ja Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!