Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin parannat suojausta kotikonstein

Koti
 
Helsingin Sanomat

Seinäventtiilin karkeasuodattimen voi vaihtaa hyvään suodatinkankaaseen näin:

 Avaa venttiili ja ota esiin siellä olevan suodatin. Käytä sitä mallina ja leikkaa saman kokoinen ja muotoinen pala suodatinkankaasta.

 Laita venttiiliin uusi, puhdas G-sarjan suodatin ja paina siihen tai venttiilin rakenteisiin kiinni suodatinkankaasta leikkaamasi pala. Pala pitää saada tiiviisti venttiiliin kiinni, jottei pölyjä pääse sisään raoista.

 Seuraa miten ilmanvaihto toimii.

 Suodatinkangasta ei saa laittaa useita kerroksia, eikä siitä saa tehdä myttyä venttiilin sisään. Silloin ilmanvaihto tukahtuu.

 Tarkasta, miten nopeasti suodatinkangaspala likaantuu. Vaihda likainen kangas tarvittaessa uuteen. 

Ikkunoiden karmiventtiileihin on vaikea vaihtaa itse tekemää suodatinta. Reikä, josta ilma vaihtuu, on pieni ja ilmavirta siksi voimakas. Kangas ei pysy siinä paikallaan, eikä korvausilmaa välttämättä pääse riittävästi asuntoon. Suodatinkankaan pieni pala myös tukkeutuu nopeasti.

Venttiilien ja tuuletusikkunoiden suodattimet pitää vaihtaa keskimäärin kaksi kertaa vuodessa. Työ kuuluu asukkaalle.

Vaihda puhdas suodatinkangas ennen siitepölykautta. Kevään ja kesän aikana se muuttuu likaisen ruskeaksi. Vaihda kangas uuteen syksyllä. Niin suodattimeen kertynyt lika ja pöly eivät haittaa ilmanvaihtoa talvella.

Jos olet astmaatikko tai asut vilkkaan tien tai teollisuuslaitoksen lähellä, voit vaihtaa suodattimet vieläkin useammin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!