Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kun talkkareita ei enää ole, juorut eivät aina liiku

Kun talkkareita ei enää ole, eivät inhimillisesti kiinnostavat juorut aina liiku. Sillä voi olla vaikutusta talon ilmapiiriin.

Koti
 
Katri Kallionpää Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien toimittaja.

Kun isä ja äiti muuttivat heinäkuussa Tampereelta rivitaloni yläkertaan Helsingin Veräjämäkeen, mietin, mikä olisi paras tapa kertoa asiasta naapureilleni. Roskiksella, autokatoksella ja koiraa ulkoiluttaessa olin tietysti jutellut asiasta monen kanssa, mutta en kaikkien.

Monessa muussakin taloyhtiössä on varmaan huomattu, että kun talkkareita ei enää ole, eivät inhimillisesti kiinnostavat juorut aina kulje. Sillä voi olla vaikutusta talon ilmapiiriin. Mutta kyse ei ole vain talon hengestä. Asunnon omistajana haluan tietää kaiken, mikä mahdollisesti vaikuttaa omaisuuteni arvoon.

Kun yhtiössämme kunnostetaan esimerkiksi patteriverkostoa, minun on syytä olla selvillä, milloin remonttimiehet tulevat ja miten siihen pitää valmistautua.

Suuremmista remonteista nyt puhumattakaan. Tuore isännöinnistä tehty tutkimus kertookin, että esimerkiksi putkiremontin toteutuksessa asukkaiden kanssa kommunikoiminen on yhtä tärkeätä kuin saneerauksen tekninen toteuttaminen.

Vanhempieni muuttaessa tiedotus hoitui parhaalla mahdollisella tavalla. Elokuun pihajuhlassa uudet naapurukset tutustuivat toisiinsa pihakoivujen alle katetun pitkän ruokapöydän ääressä, elävän musiikin soidessa.

Asukkaiden toinen tärkeä vuotuinen tapaaminen on kuluneella viikolla pidetty yhtiökokous, jossa vaihdettiin ensin tietoa, sitten mielipiteitä ja päälle päätteeksi kuulumisia.

Muutakin tarvitaan. Meillä taloyhtiön hallitus on ottanut tavakseen jakaa kokouspöytäkirjansa postiluukusta kaikille asukkaille. Postiluukusta tipahtavat perinteiseen tapaan myös tärkeät tiedotteet. Talkkarin on korvannut Facebook – taloyhtiön sivulla seurataan esimerkiksi pihapiirimme julkkiksen, nuolihaukan elämää.

Viime viikolla huomasin, että vaikuttavin ja nopein tiedotusväline on sittenkin se kaikkein vanhin. Se mikä on varattu tärkeimpään.

Kun isäni kuoli viime viikon maanantaina, vedimme lipun puolitankoon.

Sinä päivänä lähipiirin lämmin osanotto kantoi meitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!