Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaalla rakennetaan eniten Tikkurilan alueella

Vantaan uudistuotanto jatkuu kiivaana Kivistössä, mutta eniten rakennetaan Kielotiellä, Jokiniemessä ja Viertolassa

Koti
 
Lemminkäinen
Kehäradan varteen tulee uusi lähiö Leinelä. Etualalla keskuskortteli.
Kehäradan varteen tulee uusi lähiö Leinelä. Etualalla keskuskortteli. Kuva: Lemminkäinen
Asola

Seurakuntien omistamalle maalle Lipstikan alueelle on tulossa Laptin kohtuuhintaisia asuntoja, samoin kuin TA:n ja Lemminkäisen rakentamia koteja.

Hakunila

Kaskelanrinteen omistuskerrostalojen työmaa alkaa vuonna 2016, mutta sinne nousee myös asumisoikeustaloja. Suomen Asuntohypopankki aikoo kokeilla oman konseptiaan yhteistyökumppaneiden kanssa.

Samaan kerrostaloon tulisi vuokra-, omistus-, osaomistus-, sijoitus sekä senioriasuntoja. Jokaisen huoneiston asukas voisi päättää, ostaako asunnosta esimerkiksi 30 prosenttia ja jääkö 70-prosenttisesti vuokralle. Seniorit voisivat käyttää käänteistä asuntokauppaa. Alueelle on tulossa 950 uutta asuntoa vuoteen 2020 mennessä.

Kaivoksela

Uudistuvan lähiön etelärajalle Vaskipeltoon on tulossa useita kerrostaloja, mutta myös rivi- ja pientaloja.

Kivistö

Rakentamisen kiivas tahti jatkuu keskustassa, ja tarjolle tulee monenlaisia asuntoja. Rakennusliike Eke rakentaa loft-kerrostaloja. Ostaja muovaa raakapinnoille asti tehdyn asunnon sisältä mieleisekseen.

YIT aloittaa kahden kerrostalon ja Skanska monikulmaisen tähtitalon rakentamisen 2016. Rakennusliike T2H tekee pikkuasuntoja, joihin saadaan valoisuutta isoilla ikkunoilla.

Korso

Nikinmäen pientaloalueelle on tulossa yksitasoisia rivitaloja ja Boklok-pienkerrostaloja.

Leinelä

Kehäradan varren uusi lähiö kasvaa Leinelän aseman pohjoispuolelle Skanska rakentamana. Keskusaukio alkaa hahmottua, kun Asuntosäätiö ja Lemminkäinen aloittavat kerrostalojen työmaat. Ilolaan on tekeillä edullisia Boklok-pienkerrostaloja.

Malminniitty

VVO:n peruskorjattujen vuokra-asuntokortteleiden tuntumaan rakennetaan kolme asumisoikeustaloa ja kaksi omistuskerrostaloa. Alueelta on lyhyt matka Leinelän asemalle.

Martinlaakso

Martinlaakson keskustaa odottaa iso mylläys tämän vuosikymmenen lopulla. Laajavuoren koulu puretaan ja tilalle on suunniteltu vuokra-, asumisoikeus- ja omistusasuntoja kerrostaloihin.

T2H rakentaa Laajavuoren koulutontin pohjoisosaan neljä pistetaloa. Pistetalossa on rakennuksen keskellä vain yksi porraskäytävä, ja asunnot sijoittuvat sen ympärille.

Raiviosuonmäeltä puretaan kaksi taloa, ja tilalle on tulossa omistusasuntoja.

Kun Martinkeskus puretaan, Pohjola Rakennus rakentaa tilalle uuden kaupan. Pohjola rakentaa myös kahdeksan kerrostaloa. Ensimmäisten rakentaminen alkaa vuodenvaihteessa 2016–2017. Kaikkiaan 300 asunnon joukossa on sekä omistus- että vuokra-asuntoja.

Sato on purkanut Kukinkujan kerrostalot, ja kortteliin tulee useita omistusasuntoja ja vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Raikukujalle tulee 60 asunnon talo, jossa kaikki ovat 15 neliön studiokoteja. Talossa on paljon yhteistiloja sekä kattoterassi.

Myyrmäki

Vanha lähiö täydentyy nopeassa tahdissa sekä keskustan täydennysrakentamisella että alueen reunoilla.

Myyrmäen keskustasta on tulossa vantaalaisittain todella urbaani, kun pohjakerroksiin tulee liiketilaa ja keskustaan tulee myös uusi vanhustenkeskus.

T2H rakentaa aivan Myyrmäen ja Martinlaakson rajalle pieniä ja edullisia kerrostaloasuntoja. Niissä ei ole pattereita viemässä seinätilaa.

Pähkinärinne

Tulossa on omistus- ja asumisoikeusasuntoja sekä pientaloja. Lehto Group rakentaa kolme kerrostaloa, joissa on runsaat sata pikkuasuntoa.

Tikkurila

Uusia asuntoja rakennetaan eniten ympäri Tikkurilaa. Vuoteen 2020 mennessä valmistuu 3 000 uutta asuntoa.

Kielotien varteen, puretun autotalon paikalle rakennetaan kokonaista uutta korttelia. Talvikkitien ja Kultarikontien kulmassa odottavat omistuskerrostalot purkamista, sillä niiden perustukset ovat painuneet.

Jokiniemeen rakennetaan omistusasuntoja, asumisoikeusasuntoja sekä vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Metlan toimitalon tilalle Jokiniemenkujalle on tulossa kerrostaloja. Rauhalliseen Viertolaan on tulossa sekä kerrostaloja että kaksikerroksisia, tilavia rivitaloja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!