Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoossa Finnoo–Kaitaan alueelle rakennetaan peräti 15 000 uutta asuntoa

Espoo hyödyntää uudisrakentamisessa myös Vermon, jonne on tulossa 3 500 kotia

Koti
 
Niittyhuippu
Niittyhuippu
Finnoo–Kaitaa

Finnoosta ja Kaitaasta on tulossa yksi Espoon suurimpia uusia kaupunginosia, kun sinne rakennetaan 15 000 uutta asuntoa parin seuraavan vuosikymmenen aikana. Alueet ovat länsimetron varrella. Ensimmäisiä kerrostaloja aletaan rakentaa näillä näkymin vuonna 2017.

Gumböle

Kurrenkoloon on tulossa Boklok-pienkerrostaloja.

Jousenpuisto

Uuden metroaseman päälle on tulossa VVO:n vuokrakerrostaloja, joista ensimmäisiä ryhdytään rakentamaan vuonna 2017.

Kauklahti

Kauklahden asuntomessualueen tuntumaan Hansavalkamaan ja Bassenkylään on tulossa sekä pientaloja että pienkerrostaloja.

Karakallio

Uudistuvaan, harvaan rakennettuun vanhaan lähiöön on tulossa NCC:n Bertta-kerrostaloja. Koska ne on suunniteltu tehokkaasti, neliöhinta on saatu pysymään kohtuullisena.

Keilaniemi

Kun Kehä I:n kattamisen ensimmäinen vaihe valmistuu, ensimmäisen pilvenpiirtäjän rakentaminen alkanee vuonna 2018. Kerroksia torniin tulee 32. Myöhemmin Kehän I:n kannen päälle nousee vielä kolme muuta 30–40-kerroksista tornia.

Kivenlahti

Marinkallioon aletaan rakentaa kerrostaloja vuonna 2016. Asuntoja nousee lähivuosina 600.

Kuitinmäki

Entisen Esson pääkonttori Kuitinmäessä on jo purettu ja Hausia rakentaa sen tilalle noin 160 asuntoa.

Leppävaara

Kehä I:n vanhalle linjaukselle Mestarintunnelin viereen on rakenteilla kerrostaloja. Korkealle mäelle aletaan rakentaa puukerrostaloja. Palokärjen alueelle tulee kerrostaloja, joihin on suunniteltu paljon pieniä asuntoja.

Niittykumpu

Metroaseman liepeillä rakennetaan viittä ensimmäistä kerrostaloa. SRV:llä on rakenteilla 26-kerroksinen tornitalo. Suurin osa tornitalon lähes 200 asunnosta on yksiöitä ja kaksioita. Kaikkiaan Niittykummun alueelle on suunniteltu 3 000 asuntoa.

Pellaksenmäki

Pellaksenmäkeen rakennetaan tavallisia vuokra-asuntoja sekä nuorisoasuntoja. Lehto Group suunnittelee alueelle edullisia luhtitaloja.

Saunalahti

Espoon läntisimmässä kolkassa, meren tuntumassa on jo 1 500 uutta kerrostaloasuntoa. Kulkeminen Matinkylään, Tapiolaan ja Helsingin keskustaan helpottuu, kun Länsimetron jatke valmistuu Kivenlahteen asti.

Lähivuosina Saunalahteen nousee toiset 1 500 asuntoa, joista osa tulee Kummelivuorensuuhun. Kummelinvuorensuun rakentaminen alkaa vuonna 2016. Alueelle nousee yhteensä noin 600 asuntoa, ja joukossa on myös omakotitaloja.

Suurpelto

Alueen rakentaminen jatkuu. Vajaat 2 000 asuntoa on jo valmiina ja satoja on rakenteilla, etupäässä kerrostaloasuntoja.

Alueen joukkoliikenneyhteydet eri puolille Espoota paranevat elokuussa, kun nopea bussilinja vie Matinkylään metroasemalle. Asukkaat kokeilevat myös yhteiskäyttöautoja.

Alueen houkuttimena on kansainvälinen Opinmäen koulu. Rakennuksessa on myös monenlaista vapaa-ajan harrastustoimintaa iltaisin. Kauppapalvelut ovat olleet niukat, mutta palveluja on tulossa lisää lähivuosina.

Kaikkiaan Suurpeltoon on tulossa noin 8 000 asuntoa, viimeiset valmistunevat 2030-luvulla.

Suvela

Kirstinmäessä uudistetaan kokonainen kortteli. Osa kerrostaloista puretaan pois ja tilalle rakennetaan uusia 5–12-kerroksisia taloja, joihin suunnitellaan paljon yksiöitä ja kaksioita.

Espoon tyhjillään oleva kaupungintalo purettaneen ja lähistölle rakennetaan satoja asuntoja, mutta muutos toteutunee vasta 2020-luvun vaihteessa.

Suviniitty

Espoon entisen kaupungintalon ympärille on tulossa lähivuosina kerrostaloihin satoja asuntoja. Suviniityn liikenneyhteydet ovat hyvät, sillä Espoon keskuksen juna-asema on kävelymatkan päässä. Alueella on Kuninkaantien koulu ja hyvät kauppapalvelut.

Tapiola

Ahertajankulmaan WeeGeen naapuriin aletaan rakentaa todennäköisesti vielä tänä vuonna ensimmäistä monikulmaista tähtitaloa. Skanska rakentaa tontille kaikkiaan kahdeksan tähtitaloa.

Tuuliniittyyn Hoas rakennuttaa ensimmäisenä puukerrostalon vuonna 2017, ja myöhemmin alueelle on tulossa tavallisia kerrostaloja.

Tiistilä

Kalaonnentielle rakennetaan uusia kerrostaloja ja vanhoja korotetaan lisäkerroksilla.

Vermo

Vermon raviradan ja Perkkaan väliselle alueelle on kasvamassa suuri, urbaani asuinalue. Uusi alue on helposti saavutettavissa, sillä Mäkkylän asemalle matkaa 500 metriä ja Leppävaaran asemalle kilometrin verran. Lisäksi tulevan Raidejokerin reitti kulkee lähistöllä.

Ensimmäiset kerros- ja tornitalot (10 kappaletta) nousevat Vermontien varteen. Rakentaminen alkaa tänä vuonna ja jatkuu 2030-luvulle asti. Omistus- ja vuokra-asuntoja on tulossa peräti 3 500. SRV, Sato ja NCC, YIT sekä Ilmarinen tekevät Siemensin entisen pääkonttorin alueelle kortteleita, joihin tulee useita satoja kerrostaloasuntoja.

Eko-Vermossa talot lämpiävät kalliolämmöllä. Jokaisessa asunnossa on mittarit, joiden avulla asukkaat voivat seurata kotinsa energiankulutusta. Alle sadan neliön asuntoihin ei tule asuntosaunoja, vaan ne korvataan kattoterassin saunalla.

Autot on karkotettu asuntokortteleista, ja asukkaille tulee kasvimaita lähistölle. Autot pysäköidään pysäköintitaloihin. Jos ei omista autoa, ei tarvitse hankkia parkkipaikkaa.

Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen
Tapiolaan rakennetaan 12-kerroksinen puutorni Tuuliniitty, jonne tulee opiskelija-asuntoja.
Tapiolaan rakennetaan 12-kerroksinen puutorni Tuuliniitty, jonne tulee opiskelija-asuntoja.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!