Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pidä koti asutun näköisenä vaikka olet lomalla – näin se tehdään

Tarkista ainakin nämä asiat ennen kuin suljet kotisi oven loman ajaksi

Koti
 
Sirpa Räihä / HS
Postien kerääntyminen postiluukkuun on merkki varkaalle.
Postien kerääntyminen postiluukkuun on merkki varkaalle. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Vakuutukset. Tarkista, että kotivakuutus on voimassa ja vakuutusturva on kattava. Turvamerkitse, valokuvaa ja luetteloi arvokkaat esineet. Merkintälaitteita saa lainaksi vakuutusyhtiöiltä tai poliisilta.

Turvallisuus. Etenkin pientalo on hyvä jättää asutun näköiseksi. Käytä ajastinta, jolla saa asunnon valot syttymään iltaisin.

Pyydä naapuria tai ystävää tyhjentämään postilaatikkoa ja leikkaamaan nurmikkoa. Älä kerrostalossakaan päästä lehtiä kerääntymään postiluukkuun, vaan pyydä jotakuta poistamaan postit.

Lukitus. Suurin osa asuntomurroista tehdään päivällä, ja useimmiten varas tulee sisään oven kautta.

Lukitse ulko-oven käyttö- ja turvalukko. Käytä aina takalukkoa. Takalukitus on käyttölukon ominaisuus: telki lukittuu, eikä sitä pääse avaamaan piikillä tai koukulla.

Jos olet juuri muuttanut uuteen asuntoon, sarjoituta lukot uudelleen. Jos asut vuokralla, ota asiassa yhteyttä vuokranantajaan.

Jos asut taloyhtiössä, vie oven käyttölukon avain huoltoyhtiöön. Turvalukon avain kannattaa antaa vain luotetulle ihmiselle, kuten sille, joka huolehtii posteista.

Ikkunat. Älä jätä edes tuuletusikkunaa auki loman ajaksi.

Vesikalusteet. Katso, että olet sulkenut astian- ja pyykinpesukoneen hanat sekä muutkin vesihanat.

Kotien murtosuojausopas: Vahingontorjunta.fi > materiaalipankki. Lisätietoa murtohälytysjärjestelmistä: Finanssiala.fi/vahingontorjunta/dokumentit/Murtohalytysjarjestelmat_langattomat_keskuslaitteet.pdf Juttua varten haastateltiin turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläistä Finanssialan Keskusliitosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!