Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saunavuoronvaihtoja ja kantoapua – sosiaalinen media helpottaa kerrostaloasukkaiden arkea

Käpyläläinen Sari-Johanna Järvinen perusti kerrostalolleen oman Facebook-sivuston runsas vuosi sitten. Ryhmässä on lainailtu kännykän latureita ja tikkaita sekä välitetty juhlakutsuja.

Koti
 
Sirpa Räihä / HS
Sari-Johanna Järvinen perusti käpyläläiselle kerrostalolleen oman Facebook-sivuston. Sitä kautta hän kutsui asukkaat juhlimaan talo yhtiön viljelylaarien avajaisia.
Sari-Johanna Järvinen perusti käpyläläiselle kerrostalolleen oman Facebook-sivuston. Sitä kautta hän kutsui asukkaat juhlimaan talo yhtiön viljelylaarien avajaisia. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Tykkäys. Naapureihin voi tutustua ja pitää yhteyttä myös sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa. Se voi olla yksi viestintäkanava, muttei ainoa, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Taloyhtiöiden verkkosivustot ovat nykyisin yhä kysytympiä.

Tutkimusten mukaan asukkaat haluavat tietoa taloyhtiönsä asioista vähintään kerran kuussa. Tässä sosiaalinen media auttaa: tietoa on helppo jakaa, ja se tavoittaa vastaanottajat nopeasti.

Kaikki eivät kuitenkaan käytä Facebookia, ja sen käyttöön voi liittyä myös tietoturvariskejä. Siksi on oltava muitakin tapoja viestiä.

Parhaimmillaan taloyhtiön viestintä sosiaalisessa mediassa palvelee asumisen arkea.

Sitä kautta voi esimerkiksi kierrättää huonekaluja, vaihtaa saunavuoroja, kysyä apua pesukoneen kantamiseen, antaa palautetta taloyhtiön johdolle ja kertoa omista ehdotuksista.

Käpyläläinen Sari-Johanna Järvinen perusti kerrostalolleen oman Facebook-sivuston runsas vuosi sitten. Sillä on nyt lähes sata tykkääjää.

”Olen saanut sitä kautta tikkaat, ja myös kännykän latureita on lainattu. Kun vietimme pihalla viljelylaarien avajaisia ja grillasimme, ilmoitimme siitä Facebookissa. Samoin kutsuin naapureita jäätelölle, kun pidin pihalla yllätysjuhlat pojalleni”, kertoo Järvinen.

Isännöintiliiton digipalvelupäällikkö Henrik Tuhkanen kuvailee taloyhtiöiden Facebook-sivustoja maksuttomaksi markkinapaikaksi.

Käpylässä taloyhtiösivusto sai alkunsa linjasaneerauksen alkuvaiheessa, jolloin se oli myös aktiivisimmillaan. Ideana oli, että asukkaat pääsevät vaihtamaan ajatuksia ja pysyvät paremmin perillä remontista.

Joissain taloyhtiöissä on käytössä Whatsappin kaltaisia pikaviestipalveluita, jotka toimivat älypuhelimella. Sillä voi vaikka kysellä naapureilta, löytyykö keltään poraa tai viinipulloa yllätysvieraita varten.

Aina viestintä verkossa ei toimi. Isännöintiliiton Kotitalo-lehden mukaan on taloyhtiöitä, jotka ovat joutuneet sulkemaan Facebook-sivustonsa asiattoman käytöksen vuoksi. Sellaista ei pidä sallia.

Taloyhtiön Facebook-sivusto on kaikille julkinen tiedotuskanava siinä missä porrashuoneen ilmoitustaulu, mutta se sopii paremmin vapaampaan keskusteluun.

Asiakirjoja sosiaalisessa mediassa ei kannata jakaa. Siihen tarkoitukseen sopii esimerkiksi isännöintiyritysten ylläpitämät taloyhtiösivut.

”Facebook-ryhmään on esimerkiksi ladattu taloyhtiön asiakirjoja, joissa on ollut arkaluontoista tietoa yksittäisestä osakkaasta”, Tuhkanen sanoo.

Hallituksen suljettuihin ryhmiin on taas vahingossa jäänyt jäseniksi ihmisiä, jotka eivät enää asu taloyhtiössä. Voi myös käydä myös niin, että hallitukseen valittu uusi jäsen ei käytä Facebookia tai isännöitsijälle ei ole kerrottu koko Facebook-ryhmästä.

”He jäävät kokonaan keskustelujen ja päätöksenteon ulkopuolelle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!