Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä tehdä haiseville naapureille?

Jos asunnosta leviää voimakasta löyhkää, taloyhtiöllä on syytä epäillä, että huoneistoa hoidetaan huonosti, sanoo lakimies Marina Furuhjelm.

Koti
 
Mitä tehdä haiseville naapureille?

Taloyhtiössäni on huoneisto, jossa asuu kaksi ikäihmistä. Asunnossa ei ilmeisesti siivota, ja todennäköisesti myös asukkailla on vaikeuksia peseytyä ja pestä pyykkiä. En tiedä, saavatko asukkaat apua. Porraskäytävään tulee asunnosta voimakasta löyhkää, mikä lämpimällä säällä leviää laajalle – varmaan myös läheisiin asuntoihin. Miten ongelmaan voi tarttua loukkaamatta ketään? Entä kenelle asia kuuluu?  

Jos asunnosta leviää voimakasta löyhkää, taloyhtiöllä on syytä epäillä, että huoneistoa hoidetaan huonosti, sanoo lakimies Marina Furuhjelm asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanervasta.

Yhtiön edustajalla, esimerkiksi hallituksen jäsenellä tai isännöitsijällä, on oikeus käydä huoneistossa silloin, kun se on tarpeellista huoneiston kunnon ja hoidon valvomista varten.

Tarkastuskäynnin jälkeen yhtiö voi kehottaa asukkaita siivoamaan kodin, jos siivottomuus tai muu huono hoito aiheuttaa haittaa muille asukkaille tai rakennukselle.

Jos taas huoneisto on hyvässä kunnossa, mutta asukas ei hoida itseään, yhtiön edustaja voi lähinnä mainita asiasta asukkaalle.

Sosiaaliviranomaisiin kannattaa ottaa yhteyttä silloin, kun on syytä epäillä, ettei asukas pärjää enää yksin eikä kykene huolehtimaan itsestään.

”Kun kyse on esimerkiksi muistisairauksista, apuun tarvitaan usein viranomaiset. Aina ei auta, että pyytää käymään suihkussa. Jos henkilö ei pysty huolehtimaan itsestään, ongelma ei kehottamalla ratkea.”

Järjestän kesäjuhlat rintamamiestalomme pihassa Helsingissä. Juhliin tulee soittamaan bändi. Tarvitsenko jonkin sortin luvan tätä varten?  

Meluilmoitusta ei tarvitse tehdä omalla pihalla pidettävistä juhlista, sanoo ympäristötarkastaja Anu Haahla Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta.

Hyvän tavan mukaista on kuitenkin tiedottaa naapureita mahdollisesta meluhaitasta. Mitä pidempään soitto jatkuu, sitä enemmän se saattaa häiritä naapureita, Haahla huomauttaa.

Mahdollisten muiden lupien tai ilmoitusten tarve riippuu pihatapahtuman luonteesta. Esimerkiksi ilotulitteiden käyttöön muulloin kuin uudenvuoden juhlinnan yhteydessä on haettava lupaa kirjallisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!