Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukijat esittelevät majojaan

Purkulaudoista syntyy oiva puumaja

Koti
 
Outi Heiniö
Pyry ja Pihla Heiniön puumaja on tehty rintamamiestalon remontissa yli jääneistä laudoista.
Pyry ja Pihla Heiniön puumaja on tehty rintamamiestalon remontissa yli jääneistä laudoista. Kuva: Outi Heiniö
Isoisän talosta jalostui maja

”Isoisäni rakentamassa rintamamiestalossamme tehtiin mittava remontti kesällä 2014. Koko yläkerta purettiin ja tilalle rakennettiin uusi. Mieheni on hyvin puuhakas, ja hän turhautui katselemaan sivusta, kun kattomiehet tekivät hommia. Hetken purkulautoja pyöriteltyään hän alkoikin nikkaroida lapsillemme majaa vanhaan omenapuuhun.

Maja on rakennettu rakkaudella kotimme alkuperäisistä laudoista. Mukana suunnittelussa ja toteutuksessa häärivät myös lapsemme Pihla ja Pyry. Maja on toiminut leikeissä milloin minäkin tukikeskuksena, ja kun oikein lyö kipinää, majaan voi mennä myös mököttämään.”

Outi Heiniö, Karkkila

Puumaja pelasti kanit
Karoliina Laakkonen
Puumaja pelasti kanitKaroliina Laakkonen siirsi lemmikkikanit puumajaan asumaan, kun näki uutiset citykaneja tappavasta rhd-viruksesta.
Puumaja pelasti kanitKaroliina Laakkonen siirsi lemmikkikanit puumajaan asumaan, kun näki uutiset citykaneja tappavasta rhd-viruksesta.

”Pari vuotta sitten siskoni halusi rakentaa pihallemme kunnon puumajan. Ei kauaakaan, kun puun päässä oli komea maja rakennettuna. Siskoni jopa nukkui siellä kaverinsa kanssa. Vähitellen käyttö kuitenkin harveni ja majasta tuli melko turha. Kunnes sain kuulla, että citykaneja tappava rhd-virus läheni asuinaluettamme. Tuli kiire saada omat lemmikkikanit virukselta turvaan.

Siitä se idea lähti: aloin rempata puumajaa kaneille sopivaksi. Nurkkaan lisättiin taso, seinää korjattiin ja muovimatto suoristettiin paikoilleen. Päivän remontoinnin jälkeen maja oli valmis kaneja varten. Nyt kolme kania asuvat iloisena puumajan korkeuksissa, turvassa virukselta.”

Karoliina Laakkonen, Helsinki

Kuusi lasta yhdessä majassa
Kaisu Voutilainen
Kaisu Voutilaisen pihassa Vantalla on yhdistetty lasten maja ja kesäkanala.
Kaisu Voutilaisen pihassa Vantalla on yhdistetty lasten maja ja kesäkanala.

”Tämä puumaja valmistui rintamamiestalomme pihalle vuonna 2005. Puumajassa on vietetty hienoja hetkiä: Omat ja naapuritalojen lapset ovat nukkuneet majassa useita öitä. Enimmillään lapsia nukkui vierekkäin jopa kuusi! Uskon, että majaöinä tapahtui paljon asioita, joista ei aina kerrottu vanhemmille. Majastahan on helppo lähteä seikkailemaan ilman vanhempien lupaa.

Lasten kasvettua isommiksi he yrittivät vielä kerran yöpyä majassa koko porukalla vanhojen aikojen muistoksi, mutta mukavuudenhalu ja ahtaus ajoi osan porukasta omiin peteihin nukkumaan. Viime kesänä puumajan alapuoli otettiin uudenlaiseen käyttöön, kun majan alaosaa asuttavat kesäisin kolme kanarouvaa.”

Kaisu Voutilainen, Vantaa

Pohjalainen latomaja
Marja Sarja
Asko Sarja rakensi pohjalaista heinälatoa muistuttavan puumajan lapsen lapselleen Otsolle.
Asko Sarja rakensi pohjalaista heinälatoa muistuttavan puumajan lapsen lapselleen Otsolle.

”Kun mökkitontiltamme Hauholla piti raivata leppäkasvustoja, puolisoni mieleen muistui vanhanajan pohjalaisten heinälatojen rakennustekniikka. Hän päätti tehdä samalla tekniikalla lasten lapsille majan. Ensin rangat kuorittiin eli ’aisattiin’ siten, että niihin jäi jonkin verran kuorta jäljelle. Aidatut rankapuut kuivuvat hyvin, eivätkä siksi lahoa. Seinät koottiin ilman nauloja koloamalla rankapuut nurkkaliitosten kohdilta. Maja valmistui vuonna 2007, ja se on ollut kaikkien neljän lapsen lapsen käytössä. Maja on nimetty Tarinataloksi. Lapset lukevat siellä kirjoja ja pitävät herkkukestejä kesäisin.”

Marja Sarja, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!