Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovakuorinen puu sopii riippumatolle

Koti
 
Helsingin Sanomat

Hyvä riippumattopuu on vankka ja kovakuorinen. Iäkäs paksukuorinen mänty sopii kannattelemaan riippumattoa paremmin kuin ohutkuorinen nuori puu. Esimerkiksi nuoret koivut, pajut, tuomet ja omenapuut ovat alttiita vaurioille etenkin keväällä.

Kiristävä köysi häiritsee puun nestevirtauksia ja ravinteidensaantia. Jos köysi jää puun ympärille pitkäksi aikaa, se uppoaa kuoreen puun kasvaessa.

Vaurioita voi ennaltaehkäistä. Kun köyden paine tasaantuu puun rungolla laajemmalle pinta-alalle, sitä vähemmän puu kuormittuu. Siksi leveä köysi on puun kannalta parempi kuin ohut.

Pystysuuntaiset riman kappaleet tai puukiilat kuoren ja köyden välissä kohdistavat painetta, ja vähentävät puun vaurioita.

Naulaa kiilat hätätapauksessa kevyesti kiinni puun runkoon pienillä nauloilla. Paksukuorinen puu kärsii siitä vähemmän kuin hirttävän narun tuottamasta paineesta.

Muista väljentää kiristäviä köysiä aika ajoin loikoilukauden aikana. Ota riippumatto pois, kun sitä ei enää tarvita.

Riippumattokaupoissa myydään köysiä, joiden kuminen levenne jakaa runkoon kohdistuvaa painetta. Tällaista kiinnitysvaihtoehtoa suosittelee myös rakennusviraston puuasiantuntija.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!