Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korvaako vakuutus vanhojen putkien vahinkoja?

Laajimmat kotivakuutukset kattavat vuotovahinkoja

Koti
 
Helsingin Sanomat

Omakotiasukas ei tarvitse erillistä vakuutusta putkiremonttia varten. Riittää, että kotivakuutus on voimassa remontin ajan. Se turvaa kodille sattuvia äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja.

”Jos urakoitsija aiheuttaa vahingon, vastuu korjauksista kuuluu urakoitsijalle”, sanoo omaisuusvakuutusten asiantuntija Laura Utunen vakuutusyhtiö Ifistä.

Lähi-Tapiolan tuotepäällikkö Tiina Ala-Outinen puolestaan muistuttaa, että putkiremontin suorittava yritys on jo vakuuttanut työntekijänsä.

Vakuutusyhtiöiden välillä saattaa olla eroja siinä, mitä kotivakuutus korvaa. Ainakin laajemmat kotivakuutukset kattavat putkiston äkillisestä rikkoutumisesta aiheutuneita vuotovahinkoja.

Koska vuotovahinkojen riski kasvaa vanhoissa putkissa, vuotovahingon korjauskustannuksiin vakuutusyhtiöt tekevät vähennyksen.

”Jos putkisto on 30–50 vuotta vanha, vähennämme vuotovahingon korjauskustannuksista 25 prosenttia. Jos putket ovat yli 50 vuotta vanhoja, vähennys on 50 prosenttia. Toisin sanoen kotivakuutus korvaa vuotovahingon korjauskustannuksista 50 prosenttia, vaikka putket olisivat yli 50 vuotta vanhat”, Utunen kertoo.

Myös Lähi-Tapiola tekee vuotovahingon korjauskustannuksiin vähennyksiä 20–50 prosenttia, jos putket ovat vanhoja.

Putkien korjauksesta vähennetään myös vuotuinen ikävähennys. Omakotiasujan kannattaa siksi huolehtia putkistojen uusimisesta ajoissa.

Yleensä kotivakuutus ei korvaa vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi rakennus- tai asennusvirheestä. Muun muassa siksi putkityöt kannattaa teetättää ammattilaisilla.

Koti-irtaimistovakuutukseen kuuluva oikeusturvavakuutus korvaa riita-asioita, jos urakoitsijan kanssa joutuu riitoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!