Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Silloin tällöin sexiä?” Vuokralaiset kertovat oudoista kohtaamisista vuokranantajien kanssa

Vuokralaisille on ehdotettu naapureiden valokuvaamista ja syytetty maidon varastamisesta.

Koti
 
Heini Kilpamäki

”Jätin Hesariin ilmoituksen, jossa etsin vuokra-asuntoa.

Eräs asunnontarjoaja esitteli itsensä nelikymppiseksi bi-mieheksi, jonka kaksion huoneeseen saisin muuttaa ilmaiseksi. Maksuksi riittäisi vain tarjota ’silloin tällöin vähän sexiä’. En vastannut viestiin.

Toiseen vuokradiiliin kuului kirjekaveruus vuokranantajan kanssa. Tähän suostuin. Kirjeissä kerroin omia ja asunnon kuulumisia.”

Mies, 32, Helsinki

”Eräs nainen tarjosi vuokralle huonetta kaksiostaan. Olisin saanut käyttää muuta asuntoa, mutta toinen makuuhuone oli lukittu, ja kuulemma täynnä vuokraemännän tavaroita.

Nainen asui pääosin Ruotsissa, joten sopimukseen olisi kuulunut myös, että hän olisi aina halutessaan saanut asua asunnossa. En suostunut vuokralaiseksi.”

Nainen, 28, Helsinki

”Lain mukaan kukkaruukkuja ei saisi säilyttää ikkunan ulkopuolella. Vuokraemäntä lahjoi minut valokuvaamaan naapureiden ikkunoiden ulkopuolella olevia kukkaruukkuja, jotta hän voisi tehdä heistä valituksia. Hän tarjosi 80 euroa valokuvista. Olin tuolloin opiskelija, ja suostuin tähän.”

Mies, 25, Tampere

”Olin parikymppinen, kun asuin ensimmäisessä vuokrakämpässäni. Kun vuokranantaja irtisanoo, on irtisanomisaika kolme kuukautta. Hän kuitenkin ilmoitti, että hänen tuomariystävänsä saa irtisanomisajan typistettyä kuukauteen. Halusin tavata tuomarin. Uhoaminen päättyi siihen.

Vuokranantaja ei halunnut myöhemmin palauttaa takuusummaa. Lisäksi hän lähetti minulle 18 000 markan laskun, koska olin kuulemma jättänyt asunnon huonoon kuntoon. En maksanut summaa. Onneksi hän ei palannut asiaan.”

Mies, 42, Turku

”Vuokraisäntäni omisti suuren asunnon ja alivuokrasi siitä kahta huonetta. Epämääräiset sattumukset varjostivat koko vuokra-aikaani. Keittiössä sai olla vain yksi ihminen kerrallaan tekemässä ruokaa.

Vuokraisäntä syytti minua esimerkiksi maidon varastamisesta, vaikka olen varma, etten ollut ottanut hänen maitoaan.

Eniten häiritsi tyypin vihamielinen asenne minua kohtaan. Kommunikaatiomme oli pitkälti hänen ärähtelyään. Stressasin todella paljon sitä, että olin taas toiminut jotenkin väärin tai ollut huolimaton.”

Nainen, 28, Helsinki

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!