Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apulaisoikeusasiamies: Maistraatin hyväksyttävä eroakirkosta.fi-ilmoitus

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Ruutukaappaus eroakirkosta.fi-nettisivusta.
Ruutukaappaus eroakirkosta.fi-nettisivusta.

Helsingin, Turunmaan ja Hämeenlinnan maistraatit menettelivät virheellisesti, kun ne eivät hyväksyneet eroakirkosta.fi-sivuston kautta tulleita eroilmoituksia, sanoo apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin.

Sakslin tutki maistraattien menettelyjä kahden eroakirkosta.fi-sivustoa koskeneen kantelun johdosta.

Kolmen maistraatin menettelyt poikkesivat muiden maistraattien toimintatavoista. Ne pyysivät sivuston kautta tulleiden ilmoitusten lähettäjiä täydentämään tietojaan tai tunnistautumaan.

Sakslinin mukaan eroakirkosta.fi-sivuston kautta saapuneiden asiakirjojen alkuperäisyyttä ei tule asettaa kyseenalaiseksi ilman painavaa syytä.

Kyseenalaiseksi asettaminen edellyttää Sakslinin mukaan sitä, että on syytä epäillä, että annetut tiedot ovat virheellisiä tai että lomakkeen olisi lähettänyt joku muu kuin eroava henkilö itse.

Vääriä eroilmoituksia on selvityksen mukaan oli tullut maistraatteihin vähän. Suoranaisia väärinkäytöstapauksia oli ilmennyt vain muutama maistraattia kohden.

Porvoon maistraatti puolestaan ilmoitti hyväksyvänsä eroakirkosta.fi-palvelun kautta tulevat ilmoitukset, mutta ei sähköisiä ilmoituksia, jotka tulevat muuta kautta.

Sakslinin mukaan viranomainen on velvollinen hyväksymään sähköisen asiakirjan vireillepanoasiakirjaksi.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin päätös dnro 3666/2010 on julkaistu kokonaisuudessaan oikeusasiamies.fi-verkkosivuilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat