Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

WinCapitan Kailajärvi aikoo valittaa tuomiostaan

Kotimaa
 
Juha Metso
Hannu Kailajärvi Vantaan käräjäoikeudessa maaliskuussa.
Hannu Kailajärvi Vantaan käräjäoikeudessa maaliskuussa. Kuva: Juha Metso

Sijoitusklubi WinCapitan perustaja Hannu Kailajärvi aikoo valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

Kailajärvi kertoi asiasta Helsingin Sanomille sähköpostitse. Kailajärvi sanoi kommentoivansa tuomiota tarkemmin vasta kun on perehtynyt sen perusteluihin rauhassa.

Kailajärvi tuomittiin perjantaina neljän vuoden vankeusrangaistukseen. Vantaan käräjäoikeuden mukaan Kailajärvi on syyllistynyt törkeään petokseen.

"Kailajärven rikoksesta on aiheutunut taloudellista vahinkoa useille tuhansille henkilöille yhteensä ainakin 57 miljoonaa euroa. Kailajärven syyksi luettu rikos on tämän vuoksi ja myös suunnitelmallisuutensa vuoksi erittäin vakava. Taloudellisen vahingon lisäksi rikos on aiheuttanut usealle asianomistajalle suuria henkisiä ja terveydellisiä ongelmia", tuomiossa todetaan.

Syyttäjä vaati Kailajärvelle törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta viiden vuoden vankeustuomiota. Syyte rahankeräysrikoksesta hylättiin.

Kailajärvi tuomittiin menettämään valtiolle noin kuusi miljoonaa euroa rikoshyötyä.

Kailajärven entinen naisystävä tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannosta törkeään petokseen. Syyte rahankeräysrikoksesta hylättiin. Myös nainen aikoo valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

Syyttäjän mukaan tuhannet ihmiset erehdytettiin sijoittamaan WinCapitaan yhteensä noin sata miljoonaa euroa. Heidän annettiin syyttäjän mukaan ymmärtää, että klubi kävi tuottoisaa valuuttakauppaa ja maksoi sen tuottoja jäsenilleen. Väärä kuva syntyi klubin nettisivuilta, sähköposteista ja sponsoreiden eli suosittelijoiden kautta. Syyttäjän mukaan valuuttakauppaa ei todellisuudessa käyty, vaan klubissa liikkuneet rahat olivat peräisin jäseniltä. Toiminta loppui, kun rahavarat ehtyivät.

Kailajärvi kiisti syytteet. Hänen mukaansa klubin liiketoiminta oli laillista, vaikkakin osin epäonnista. Hänen kehittelemänsä automaattinen valuuttakaupan signaalijärjestelmä ei ehtinyt valmistua ennen klubin tilin sulkemista. Kailajärven mukaan jäsenille ei väitettykään, että klubi olisi jo käynyt valuuttakauppaa. Hän on myös kiistänyt tavoitelleensa toiminnalla henkilökohtaista hyötyä.

Vantaan käräjäoikeus  antoi perjantaina tuomion myös talokauppoihin liittyvässä jutussa, jossa Kailajärveä syytettiin avunannosta veropetokseen ja törkeään veropetokseen. Syytteet hylättiin.

Kailajärven entinen naisystävä tuomittiin talokaupoista puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli veropetoksesta ja avunannosta törkeään veropetokseen.

Flash toistinta ei löytynyt.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat