Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook-käyttäjät kertovat vuotaneista viesteistä – yhtiö pyytää yhteydenottoja

Kotimaa
 
Kuva on näyttökaappaus Facebookin Timelinen esittelysivusta.
Kuva on näyttökaappaus Facebookin Timelinen esittelysivusta.

Yhteisösivusto Facebookin tiedossa ei ainakaan toistaiseksi ole varmistettuja tapauksia, joissa yksityisviestejä olisi muuttunut julkisiksi, yhtiön edustaja kertoo HS:lle.

Yhtiö pyytää kuitenkin kaikkia, jotka epäilevät viestien vuotaneen, ottamaan yhteyttä, jotta ongelma voidaan selvittää. Ainakin toistaiseksi tiedot ovat yhtiölle mysteeri, koska raportteja siitä on saatu vain vähän.

Facebookin käyttäjät ovat Suomessa viime päivien aikana kertoneet verkossa yksityisten viestiensä muuttuneen julkisiksi sivuston tuoreimman uudistuksen jälkeen.

Käyttäjien mukaan kahdenvälisiä keskusteluja on ilmestynyt yhtiön viime viikolla kaikille käyttäjille avaamaan Timeline-profiiliin. Muualta maailmasta vastaavia ilmoituksia ei ainakaan toistaiseksi juuri löydy.

Useat HS:ään sunnuntai-iltana yhteyttä ottaneet lukijat kertovat viestien käyttäytyvän samalla tavalla: Yksityiset keskustelut ovat käyttäjien mukaan ilmestyneet timeline-sivulle, mutta kadonneet saapuneiden viestien laatikosta. Osa käyttäjistä taas arveli, että viestit voisivat olla alunperin chat-keskusteluja.

Yhden HS:n haastatteleman käyttäjän mukaan sama viesti on löytynyt sekä tämän Facebook-profiilista että yksityisestä postilaatikosta sivustolla.

Ongelman selvittely on hankalaa, koska Facebookin rakenne on muuttunut vuosien aikana useita kertoja. Uusi Timeline eli aikajana sisältää käyttäjän kaikki valokuvat ja päivitykset siitä lähtien, kun tämä on liittynyt Facebookiin.

Osa käyttäjistä on ilmeisesti luullut vanhoja Facebook-profiilissa käytyjä keskusteluja yksityisviesteiksi. Nämä niin sanotut seinäviestit pysyivät aiemmin nykyistä paremmin muilta piilossa, vaikka sinällään olivatkin julkisia.

Tietotekniikan asiantuntija Petteri Järvinen arvelee mikroblogipalvelu Twitterissä, että kyseessä olisi aito bugi. Järvisen mukaan on kuitenkin epäselvää, kenelle mikin viesti näkyy.

Löytyykö viestisi sekä Facebookin Timelinelta että postilaatikostasi? Ota yhteyttä HS:ään sähköpostilla jussi.pullinen@hs.fi, Facebookissa facebook.com/JussiPullinen tai Twitterissä twitter.com/JussiPullinen

Päivitys klo 00:41: Lisätty tietoja lukijoiden yhteydenotoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat