Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköttä oli tiistaina pahimmillaan arviolta yli 300 000 kotia

Kotimaa
 
HS–STT
Sami Kero / HS
Palomiehet Petteri Tuupanen ja Rainer Dahlqvist sahasivat linjojen päällä makaavaa puuta Espoon Laaksolahdessa tapaninpäivänä.
Palomiehet Petteri Tuupanen ja Rainer Dahlqvist sahasivat linjojen päällä makaavaa puuta Espoon Laaksolahdessa tapaninpäivänä. Kuva: Sami Kero / HS

Sähköt olivat poissa koko maassa tiistai-iltana arviolta 250 000 taloudelta. Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskä kertoi, että tiistain uudet myrskypuuskat lisäsivät sähkökatkoksia.

Yhtiön alueilla oli pimeänä noin 60 000 taloutta, Fortumin verkossa ilman sähköä oli 82 000 taloutta.

Häiriöt levisivät yhä idemmäksi ja pohjoisemmaksi, ja esimerkiksi Suur-Savon sähkön alueella noin 36 500 taloutta on ilman sähköä. Yhtiö varoitti asiakkaitaan verkkosivuillaan siitä, että vikojen korjaus voi kestää useita päiviä. 

Savon Voimalla oli tiistaina pahimmillaan yli 54 000 taloutta ilman sähköä. Tiistaiyöhön mennessä sähköttä oli enää noin 30 000 taloutta.

Pohjois-Karjalan sähkön verkon alueella noin 33 000 taloutta oli vailla sähköä tiistai-iltana. Tiistain tilanne oli pahin häiriötilanne talvella yhtiön historiassa. Pahimmillaan 39 000 taloutta oli ilman sähköä.

Tuhojen laajuutta yhtiö pääsee tarkastelemaan vasta keskiviikkona päivänvalossa. Mikäli vauriot ovat laajoja, korjaustyöt voivat kestää useita päiviä.

Laajoja katkoksia oli myös Keski-Suomessa.

Pahin tilanne on haja-asutusalueilla, joilla asukkaat saattavat joutua odottamaan sähkönjakelun palaamista jopa useita vuorokausia. Tosin Savossa on vielä useita taajamia ilman sähköä´tiistain myrskyn seurauksena.

Puuskittainen ja voimakas tuuli ovat vieneet sähköt sadoilta ihmisiltä myös Kymenlaaksossa. Vesi on noussut tielle Kotkan ja Haminan välisellä tie 170:llä.

Liikennevirasto varoittaa, että rautateiden tasoristeysten varoituslaitteet eivät toimi alueilla, joilla yleinen sähköverkko on poikki.

Liikenteessä kannattaa varautua puiden kaatumisiin tielle. Puiden juurakot ovat löystyneet eilisestä ravistelusta.

Kaukojunaliikenne ei kulkenut tiistainakaan Helsingin ja Turun välisellä rantaradalla.

VR kuljetti kaukovuorojen matkustajat busseilla. Turku-Tampere-välillä korjaustyöt kestävät ainakin keskiviikkoon.

Myös Karjaan ja Kirkkonummen väli hoidetaan paikallisliikenteessä yhä linja-autoilla.

Savossa ja Itä-Suomessa junaliikenne keskeytyi tiistai-iltana, kun myrsky kaatoi puita ajolangoille. Junat eivät pääse kulkemaan Haukivuoren ja Pieksämäen, Pieksämäen ja Jyväskylän sekä Joensuun ja Nurmeksen rataosilla.

Pieksämäen asemalla parisataa junamatkustajaa joutui odottamaan tovin bussikyytiä. VR sai järjestettyä kyydin kaikille matkustajille tiistai-illan aikana. 

Flash toistinta ei löytynyt.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat