Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö painottaa ilmastonmuutoksen torjuntaa, Haavisto vapaakauppaa

Kotimaa
 

Sauli Niinistön (kok) mielestä kolme tärkeintä asiaa, joihin presidentin pitäisi pyrkiä ulkopolitiikassa vaikuttamaan, ovat viennin edistäminen, ilmastonmuutoksen torjunta ja ihmisoikeuksien edistäminen maailmalla.

Helsingin Sanomat pyysi presidenttiehdokkaita vastaamaan samaan kysymykseen, johon ulkosuomalaisetkin vastasivat HS:n kyselyssä.

Niinistön mukaan häntä häiritsee ilmastonmuutoksen torjunnassa "tietty pitkäjänteisyyden puuttuminen". Hänen mukaansa vuoden 2008 talouskriisi johti siihen, että ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun sijaan "samat suut alkoivat jauhaa: kuluttakaa, kuluttakaa".

Pekka Haaviston (vihr) kolmen tärkeimmän listalla ovat viennin edistäminen, rauhansovittelu kansainvälisissä kriiseissä ja vapaan kaupan edistäminen.

Haavisto jätti HS:n kyselyssä ihmisoikeudet pois listalta siksi, että hänen arvionsa mukaan ympäristö- ja ihmisoikeudet ovat jo entuudestaan Suomen ulkopolitiikassa keskeisellä sijalla.

Vapaakaupan valitsemista painopisteeksi Haavisto perustelee Suomen vientivetoisuudella.

"Suomalaisen talouselämän menestys perustuu siihen, että maailmalla päästään erilaisille markkinoille. Pyritään siis toimimaan protektionismia vastaan."

Sekä Haavisto että Niinistö arvioivat, että Suomen maine maailmalla on hyvä. Silti molemmat uskovat ulkosuomalaisten havaintoihin, että maine on viime aikoina muuttunut suvaitsemattomammaksi.

Niinistön mukaan kuvaa synkensi eduskuntavaalien jälkeinen keskustelu perussuomalaisista ja heidän teesistöstään. Ulkomaille levisivät kaikkein kärjekkäimmät mielipiteet, Niinistö sanoo.

Haaviston mukaan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulos ehti jo parantaa Suomi-kuvaa, kun toisella kierroksella on nyt ehdokas, joka elää rekisteröityneessä parisuhteessa ulkomaalaisen puolison kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat