Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Upseerit arvostelevat rajusti poliitikkoja

Kotimaa
 

Suomalaisessa upseeristossa kytee voimakas epäluottamus poliitikkoja kohtaan.

Peräti 76 prosenttia upseereista katsoo, ettei maan johto ole toiminut maanpuolustuksen kannalta onnistuneesti. Vielä viime vuonna luku oli 40 prosenttia.

Upseerien enemmistö ei myöskään usko, että koko maata voidaan uskottavasti puolustaa sen jälkeen, kun armeijan säästöt ja uudistus on toteutettu. Suomalaisessa sotaopissa on sitouduttu puolustamaan koko maata.

Tiedot ilmenevät HS:n ja Upseeriliiton tekemästä poikkeuksellisen laajasta kyselystä, johon vastasi noin 1 500 upseeria kaikista puolustushaaroista. Vastaajat muodostavat puolet armeijan virassa olevista upseereista.

"Nykyinen hallitus on Suomen puolustuksen kannalta pahin mahdollinen. Kokoomus ja Rkp hinkuvat Natoon eli rahaa lisätään kansainväliseen toimintaan. Sdp ja vasemmistoliitto suhtautuvat perinteisen nihkeästi puolustukseen, ja vihreät haluavat palkka-armeijaa ja valikoivaa asevelvollisuutta", kiteytti eräs kyselyyn vastannut ilmavoimien majuri.

"Ilmeisesti nykyhallituksella on tarkoitus lakkauttaa koko Puolustusvoimat", kirjoitti maavoimien luutnantti.

Kysely tehtiin sähköpostilla, ja siihen vastattiin nimettömästi.

Lähes koko upseeristo on sitä mieltä, että Puolustusvoimien sodan ajan suorituskyky heikkenee seuraavan neljän vuoden aikana.

Upseereita ärsyttää puolustusministeri Stefan Wallinin (r) puheet siitä, kutistuva univormu paljastaa paremmin lihakset.

"Liian pieni univormu näyttää hölmöltä, ei uskottavalta", kirjoitti maavoimien kapteeni.

"Wallinin avustajat ovat totisesti iskeneet "viisaat" päänsä yhteen, kun ovat keksineet jotain näin nokkelaa", vinoili ilmavoimien kapteeni.

"Miten ihmeessä voidaan perustella, että rahoitusta leikkaamalla, joukko-osastoja sulkemalla, väkeä pois potkimalla ja reserviä pienentämällä saadaan aikaan paremmat "lihakset"?"

Lue lisää päivän Helsingin Sanomista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat