Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV3: Areva pelkää STUKin ex-johtajan vuotavan tietoja Venäjälle

Kotimaa
 
STT–HS
Lehtikuva
Säteilyturvakeskuksen entinen pääjohtaja Jukka Laaksonen siirtyi eläkkeelle jäätyään venäläisen ydinvoimayhtiön Rosatomin palvelukseen.
Säteilyturvakeskuksen entinen pääjohtaja Jukka Laaksonen siirtyi eläkkeelle jäätyään venäläisen ydinvoimayhtiön Rosatomin palvelukseen. Kuva: Lehtikuva

Olkiluodossa ydinvoimaa rakentava ranskalaisyhtiö Areva on kimpaantunut Säteilyturvakeskuksen (STUK) entiselle pääjohtajalle Jukka Laaksoselle loikasta venäläisten töihin.

Laaksonen kertoi maanantaina MTV3:lle, että Arevan pääjohtaja Luc Oursel oli hyökätä hänen kimppuunsa muutama päivä sitten päivällispöydässä Soulissa Etelä-Koreassa.

Eläkkeelle jäänyt Laaksonen aloittaa ydinvoimakonserni Rosatomin palkkalistoilla runsaan viikon kuluttua. Hänestä tulee Rosatomin kansainvälisestä toiminnasta vastaavan yhtiön varajohtaja. Rosatom on ydinteknologian viennissä Ranskan Arevan kilpailija.

Ranskalaiset pelkäävät, että Laaksonen voi vuotaa tietoja maan ydinenergiaosaamisesta kilpailijalle. Laaksonen on valvonut turvallisuutta Olkiluodon suurvoimalan työmaalla.

MTV3:n mukaan STUK ja Laaksonen ovat profiloituneet Ranskan silmissä armottoman tarkoiksi turvallisuuden varmistajiksi. Areva joutui toimittamaan viranomaisille luottamuksellista tietoa reaktorista sekä sen toiminnasta ja huoltamisesta.

Ranskalaisille oli yllätys, että Suomessa julkisen laitoksen johtohenkilö voi siirtyä heti saman alan yksityisen palvelukseen.

"Suomen lainsäädännössä on virkamiehen velvollisuudet selkeästi määritelty. Se, että minä käyttäisin tietoa, jota olen virassa saanut, olisi rikos", Laaksonen sanoi MTV3:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat