Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koivun siitepölyä eniten sitten vuoden 1993

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Koivun kukinnasta on tulossa lähes ennätysmäinen suureen osaan maata. 34:n viime vuoden aikana koivun hedenorkkoja on esiintynyt runsaammin vain yhden kerran, vuonna 1993, kertoo Metsäntutkimuslaitos.

Tämä tietää koivuallergikoille vaikeaa kevättä, ennakoi laitos. Oireita voivat saada nekin, jotka eivät normaalisti kärsi siitepölystä.

Etelä- ja Keski-Suomessa kukinnan odotetaan olevan hyvin runsasta, ja Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussakin runsasta. Pohjoisemmaksi mentäessä koivuallergikkojen tilanne vähitellen hieman helpottuu.

Suomessa koivut aloittavat kukinnan tavallisesti toukokuun ensimmäisellä viikolla. Eniten siitepölyä Etelä- ja Keski-Suomessa on yleensä toukokuussa. Rovaniemen korkeudella kukinta alkaa pari viikkoa myöhemmin kuin etelärannikolla.

Jo huhtikuussa koivun siitepölyä voi tulla kaukokulkeutumana.

Koivun runsaan kukinnan taustalla ovat Metsäntutkimuslaitoksen mukaan viime kasvukauden suotuisat sääolot. Lämmin ja aurinkoinen kesä edisti kukka-aiheiden muodostumista.

Tarkempia tietoja päivittäisistä siitepölymääristä löytyy Turun yliopiston Aerobiologian yksikön laatimista siitepölytiedotteista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat