Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisäministeri Räsäsen lasten tuttavia joutui ammuskelun uhreiksi

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Sisäministeri Päivi Räsänen
Sisäministeri Päivi Räsänen Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) pitää Hyvinkään ampumistapausta hyvin järkyttävänä. Hän esittää osanottonsa uhrien omaisille.

"Se oli monella tapaa järkyttävää: ammuttiin väkijoukkoon, uhrit olivat nuoria ja poliisi loukkaantui vakavasti. Henkilökohtaisesti järkyttävyyttä lisää se, että uhrien joukossa on lasteni tuttavia. Se tapahtui naapurikunnassa", sanoo Päivi Räsänen, joka asuu Riihimäellä.

Hän kertoo käyneensä tuoreeltaan tapahtumia läpi omien lastensakin kanssa.

"Siellä oli paikalla paljon nuoria ihmisiä. Ampumistapaus järkytti suuren ihmisjoukon perusturvallisuutta – myös heidän, jotka eivät joutuneet uhreiksi. Joudumme käymään näitä asioita varmasti vielä monella tavalla läpi Suomessa", hän sanoo.

Ministerin mukaan on vielä liian aikaista arvioida, antaako Hyvinkään tapaus aihetta uudistaa viranomaisten toimintatapoja tai lainsäädäntöä.

"Tässä nousee kuitenkin esiin kysymys aseiden säilytyksestä, jos henkilö on saanut haltuunsa aseita, vaikka hänellä ei ole aselupaa", Räsänen toteaa.

Hänen mukaansa aseiden säilytyskysymystä käsitellään ampuma-aselain toisen vaiheen uudistamishankkeessa, joka käynnistyi tänä keväänä. Räsäsen mukaan hankeryhmä arvioi, miten ampuma-aseiden säilytysturvallisuutta voitaisiin parantaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat