Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Poliisi: Hyvinkään epäilty ampuja sai lykkäystä armeijasta

Kotimaa
 
HS–STT
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Katto jolta 18-vuotias mies ampui laukauksensa traagisin seurauksin.
Katto jolta 18-vuotias mies ampui laukauksensa traagisin seurauksin. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Hyvinkään surmista epäilty 18-vuotias mies sai lykkäystä varusmiespalveluksesta, kertoi poliisijohtaja Robin Lardot  maanantaina sisäministeriön johtoryhmän kokouksen jälkeen. 

Aiemmin tänään Pääesikunnasta korjattiin julkisuudessa olleet tiedot, joiden mukaan epäilty olisi keskeyttänyt armeijan.  Pääesikunnan tiedotuspäällikön   Eero Karhuvaaran  mukaan epäilty on osallistunut kutsuntoihin, muttei astunut palvelukseen.

"Hän ei ole ollut meillä päivääkään. Se ei ole mitenkään tavatonta 18-vuotiaalle", Karhuvaara sanoi.

Mies oli käynyt viimeksi järjestetyissä kutsunnoissa Itä-Uudellamaalla. Karhuvaara ei kertonut, oliko miehelle myönnetty vapautus palveluksesta. Hän sanoi, ettei voi puhua asiasta enempää. "Se ei ole mitenkään julkista tietoa."

Epäilty ampuja keskeytti  opintonsa viime keväänä.  Mies opiskeli Hyvinkäällä Hyrian ammatillisessa koulutuskeskuksessa luonnonvara-alaa mutta keskeytti koulun, kertoi Hyrian toimitusjohtaja Jarno Tuimala  sunnuntaina.

Miehen lisäksi kaksi surmansa saanutta opiskelivat Hyriassa, mutta Tuimalan mukaan he kaikki olivat eri yksiköissä eri puolilla kaupunkia. –