Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylilääkäri erosi korkeimman oikeuden arvostelun takia

Kotimaa
 

Vakuutusoikeuden ylilääkäri Eero Hyvärinen eroaa tehtävästään korkeimman oikeuden (KKO) presidentin esittämän arvostelun vuoksi.

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo moitti Helsingin Sanomissa kesäkuussa vakuutusoikeutta siitä, että KKO on joutunut puuttumaan viime vuosina kiihtyvään tahtiin sen ratkaisuihin.

KKO on kumonnut vakuutusoikeuden päätöksiä ja ratkonut tapauksia ammattitaudista kärsivän tai työssä loukkaantuneen eduksi.

Hyvärinen pitää Koskelon kritiikkiä kohtuuttomana, poikkeuksellisena ja yllättävänä. Hän katsoo, että se kohdistuu juttujen lääketieteelliseen valmisteluun, josta hän vastaa.

Hänen mukaansa vakuutusoikeus on jo ottanut huomioon KKO:n linjanmuutokset esimerkiksi tapaturmien korvausperusteissa, mutta se näkyy vakuutusoikeuden toiminnassa pienellä viiveellä.

"Tuntuu ihmeelliseltä, että ylemmän asteen ylin viranomainen antaa sanomalehden kautta tukkapöllyä itsenäiselle oikeuslaitokselle. En nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin erota", kertoo 20 vuotta vakuutusoikeudessa työskennellyt Hyvärinen.

Aiheesta lisää tiistain Helsingin Sanomissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat