Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenet mielenosoittajat protestoivat potilastietojärjestelmän kustannuksia

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Christian Westerback / HS
Vihreiden Lilja Tamminen (oik.) puhui mielenosoituksessa Husin potilastietojärjestelmää vastaan.
Vihreiden Lilja Tamminen (oik.) puhui mielenosoituksessa Husin potilastietojärjestelmää vastaan. Kuva: Christian Westerback / HS

Noin 50 ihmistä osallistui Terveysvirastolla Helsingissä uuden potilastietojärjestelmän kustannuksia vastustavaan mielenosoitukseen. Mielenosoitus alkoi kello 16 ennen Helsingin terveyslautakunnan istuntoa, jossa hanketta käsiteltiin.

Tunnelma paikalla oli kiihkeä. Useat mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa kritisoitiin kalliiksi kaavailtua potilastietojärjestelmää.

Liki 400 ihmistä oli ilmoittautunut osallistuvansa mielenosoitukseen tapahtuman Facebook-sivuilla.

Hus, Helsinki ja viisi muuta Hus-alueen kuntaa ovat valmistelleet hankinnan, jossa alueelle aiotaan ostaa potilastietojärjestelmä. Hinnaksi on arvioitu noin 350–450 miljoonaa euroa.

Mielenosoittajat vaativat kannanotossaan muun muassa sitä, että kalliista hankkeesta päättävät poliitikot saisivat käyttöönsä luotettavaa ja puolueetonta tietoa.

Lisäksi kannanotossa vaadittiin riskiarvion teettämistä ja kilpailutuksen muuttamista siten, että myös pienillä ja keskisuurilla toimijoilla on mahdollisuus osallistua siihen.

Terveyslaitakunnan puheenjohtaja Jouko Malinen (sd) kertoi mielenosoittajille, että lautakunta on jättänyt kiistellyn asian pöydälle, mikä sai mielenosoittajilta suuret suosionosoitukset.

Malinen kertoi puheessaan kansalaisaktivismin olevan erittäin tärkeää ja asian olevan liian mutkikas päätettäväksi heti.

Mielenosoituspaikalle saapui myös useita poliitikkoja ja kunnallisvaaliehdokkaita.

Esimerkiksi vihreiden kaupunginhallitusryhmän jäsen Johanna Sumuvuori vastasi  mielenosoittajien kysymyksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat