Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vajaa puolet suomalaisista sulkisi yökerhot aiemmin

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Tatu Hiltunen
Meno yökerhoissa jatkuu aamuneljään saakka.
Meno yökerhoissa jatkuu aamuneljään saakka. Kuva: Tatu Hiltunen

Vajaa puolet suomalaisista, 44 prosenttia, rajoittaisi nykyisin aamuneljään auki olevien ravintoloiden aukioloaikoja päihdehaittojen vähentämiseksi. Aiemmat sulkemisajat saavat enemmän kannatusta naisilta, joista 50 prosenttia kannattaa rajoituksia. Miehistä ravintoloiden aukioloa rajoittaisi 38 prosenttia.

Tiedot selviävät tänään julkistetusta suomalaisten alkoholiasenteita kartoittaneesta  tutkimuksesta.

Ravintoloiden aukioloaikoja koskeva kysymys esitettiin siinä tänä vuonna ensimmäisen kerran.

53 prosenttia suomalaisista ei näe tarvetta rajoituksille. Eniten aikaisempia sulkemisaikoja vastustetaan Uudellamaalla (63 %) ja harvimmin Pohjois-Suomessa (45 %). Aikaisempia sulkemisaikoja kannattavien osuus kasvaa tasaisesti nuorimmista vanhempiin ikäryhmiin.

15–29-vuotiaista vain 16 prosenttia kannattaa aukiolon rajoittamista, kun taas 60 vuotta täyttäneistä rajoitusten kannalla on jopa 70 prosenttia.

Tutkimuksesta selviää, että lähes kolme neljästä suomalaisesta on sitä mieltä, että Suomessa käytetään liikaa alkoholia (71 %). Suhtautuminen alkoholinkäyttöön on pysynyt samansuuntaisena viime vuosina. Vuonna 2010 suomalaisista 77 prosenttia oli sitä mieltä, että Suomessa käytetään liikaa alkoholia, vuonna 2006 tätä mieltä oli 66 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat