Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Silminnäkijä: Kataista uhannut toimi rauhallisesti

Kotimaa
 
Antti Johansson / HS
Veitsen pääministeri Kataisen kanssa puhuessaan esiin ottanut mies vietiin käsiraudoissa poliisin suojiin Turussa.
Veitsen pääministeri Kataisen kanssa puhuessaan esiin ottanut mies vietiin käsiraudoissa poliisin suojiin Turussa. Kuva: Antti Johansson / HS

Teräaseen paljastanut mies aiheutti uhkaavan tilanteen pääministeri Jyrki Kataiselle Turun ydinkeskustassa kävelykadulla hieman ennen kello viittä maanantai-iltapäivänä.

Mies meni polvilleen maahan Kataisen eteen ja avasi mukanaan olleen käärön, josta paljastui veitsi.

HS:n haastattelema aivan vierestä tapauksen nähnyt silminnäkijä sanoi, ettei pitänyt tilannetta uhkaavana.

”Oli täysi yllätys, että kääröstä paljastui veitsi. Melkein samalla hetkellä kun se paljastui, turvamiehet ottivat miehen kiinni ja veitsen pois. Hän ei ehtinyt edes koskea siihen. Kaikki meni rauhallisesti, eikä mitään kaaosta syntynyt”, silminnäkijä kertoi.

Pääministeri Katainen oli kokoomuksen vaalikojulla tapaamassa turkulaisia. Hän oli ehtinyt olla paikalla vartin verran, kun noin 25–30-vuotias mies tuli hänen juttusilleen ja kertoi tarvitsevansa apua.

Veitsen paljastuttua Kataisen vierellä olleet kaksi turvamiestä ottivat miehen heti kiinni ja raahasivat hänet sivummalle. Pääministeri Katainen siirtyi kojuilta kohti toria odottamaan poliisin tuloa.

Poliisi tuli paikalle muutaman minuutin kuluttua ja vei uhkaajan raudoissa pois. Katainen palasi sen jälkeen vaalikojuille ja viipyi paikalla vielä hetken.

Turun kokoomuksen poliittinen sihteeri Joonas Kallio oli myös lähellä tilannetta.

"Mies tuli keskustelemaan pääministerin kanssa niin kuin kuka tahansa kansalainen", Kallio kertoo. "En ihan sataprosenttisesti nähnyt tilannetta, koska olin Kataisen selän takana. Mies ilmeisesti kaivoi rauhallisesti puukon taskustaan, mutta ei ehtinyt tehdä mitään ennen kuin turvamiehet taltuttivat hänet."

Kallion mukaan mies oli rauhallinen koko tapahtuman ajan. Hänen kuulemansa mukaan mies ei paljonkaan kysellyt Kataiselta vaan lähinnä puhui itse.

"Se meni niin nopeasti, että yleisö oli rauhallinen tapahtuman aikana. On tämä järkyttävää. Niin kauan olen näissä hommissa ollut, että on tullut mietittyä, milloin jotain tällaista käy", Kallio sanoo.

Poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena ja aikoo selvittää miehen motiiveja tarkemmin huomenna. Poliisin mukaan mies oli ilmeisesti selvin päin.

Pääministeri viestitti erityisavustajansa kautta, ettei halua kommentoida välikohtausta maanantaina. Valtioneuvoston mukaan pääministeri jatkaa viranhoitoaan normaalisti.

22.10.2012 18.29: Otsikkoa muutettu silminnäkijöiden kertomusten perusteella. Ensimmäisten tietojen mukaan mies olisi yrittänyt puukottaa pääministeriä. Myöhemmin täsmentyi, että mies oli ottanut teräaseen esiin ja turvamiehet olivat taltuttaneet hänet.

Antti Johansson / HS
Jyrki Katainen vieraili Kokoomuksen vaalikojulla Turussa tänään.
Jyrki Katainen vieraili Kokoomuksen vaalikojulla Turussa tänään.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat