Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaaran kaivoksen ympäristöongelmia

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

2008 Talvivaaran nikkelikaivos Sotkamossa aloitti toimintansa.

2008 Kaivoksen kipsisakka-altaassa, eli jätealtaassa havaittiin vuoto.

2009 Seudun asukkaat valittivat haju- ja pölyhaitoista. Rikkivedyn haju tuntui välillä Kajaanissa saakka.

2010 Kaivoksen kipsisakka-altaassa jälleen vuoto.

2011 Tehtaan sulfaattipäästöjen havaittiin muuttaneen läheisten pienten järvien vettä suolaiseksi. Suolapitoisuus oli kohonnut Kivijärvessä, Kalliojärvessä ja Salmisessa.

Maaliskuu 2012 Talvivaaran työntekijä kuoli hengitettyään tehtaan ulkopuolella rikkivetypitoista ilmaa. Työntekijä oli näytteenottokierroksella, mutta hänellä ei ollut turvavarusteita.

Maaliskuu 2012 Kaivoksen ympäristöstä mitattiin sallitut raja-arvot runsaasti ylittäviä pitoisuuksia kadmiumia ja nikkeliä. Lumijoen mittauspisteessä oli kadmiumia 4,07 mikrogrammaa litraa kohden. Sallittu raja on 0,1 mikrogrammaa.

Maaliskuu 2012 Kaivoksesta pääsi metallipitoisia vesiä eteläiselle vesien purkureitille Kivijärven suuntaan. Kaivoksen johto arvioi, että metallipitoista vettä pääsi vesistöön noin kymmenen kuutiometriä.

Maaliskuu 2012 Poliisi alkoi tutkia, kuka laati yhtiön pieleen menneen yva-selvityksen pohjatiedot. Ympäristöluvassa vesistöä kuormittavan sulfaatin raja-arvoksi asetettiin yhtiön toivoma 130 milligrammaa litrassa. Todellisuudessa yhtiön laskemissa jätevesissä oli sulfaattia jopa 8 000 milligrammaa litrassa.

Huhtikuu 2012 Kaivoksen bioliuotusaltaasta löytyi lähes 30 kuollutta lintua. Tutkimuksessa selvisi, että linnuissa oli korkeita nikkeli-, mangaani-, sinkki- ja rautapitoisuuksia.

Marraskuu 2012 Kaivoksen kipsisakka-altaassa kolmas vuoto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat