Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaara: Vuoto on osittain tyrehtynyt

Kotimaa
 
STT–HS
Talvivaara
Talvivaaran kipsisakka-allas, jonka vasemmanpuolimmaisesta lohkosta vuoto löytyi. Altaan keskiosassa näkyvä pieni vene on vuotokohdan paikalla.
Talvivaaran kipsisakka-allas, jonka vasemmanpuolimmaisesta lohkosta vuoto löytyi. Altaan keskiosassa näkyvä pieni vene on vuotokohdan paikalla. Kuva: Talvivaara

Talvivaaran kaivoksen jätevesialtaan pohjoisosan vuoto on kaivosyhtiön mukaan tyrehtynyt. Etelässä jätevettä on paljon, mutta se on toistaiseksi pysynyt varoaltaiden sisällä.

Yöllä vuotopaikkaa on edelleen tukittu, ja samalla etelässä on jatkettu neljännen suojapadon rakentamista.

Jätevesialtaan vuotokohta löydettiin eilen iltapäivällä, jolloin sen paikkaaminen aloitettiin. Vuotopaikka on altaan keskivaiheilla.

Talvivaaran kaivosyhtiö kertoo heinä-syyskuun tuloksestaan aamupäivällä. Analyytikot odottavat, että tappiot syvenevät vuoden takaisesta. Reutersin haastattelemien analyytikoiden mukaan yhtiön viime kvartaalin tappioiden odotetaan olevan kahdeksan miljoona euroa. 

Talvivaara on kärsinyt paitsi ympäristöongelmista myös tärkeimmän tuotteensa nikkelin hinnan laskusta maailmalla.

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) vierailee tänään kaivosalueella, jonka jätevesiallas on vuotanut ympäristöön useiden päivien ajan.

Vuotoveden uraanipitoisuus on Säteilyturvakeskuksen alustavien arvioiden mukaan jopa 200 kertaa niin suuri kuin suomalaisissa pinta- ja pohjavesissä yleensä.

Talvivaaran jätevedestä löytyi uraania
Talvivaaran jätevedestä löytyi uraania
Talvivaarasta vuotaneesta jätevedestä on löytynyt yllättävän paljon uraania. Sen pitoisuus on jätevedessä yli 100-kertainen normaaliin järviveteen verrattuna. Säteilyturvakeskus valvoo tehostetusti säteilyä kaivoksen ympäristössä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat