Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi tutkimus: Suomi on paras koulumaa

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Oppilas ruotsinkielen tunnilla.
Oppilas ruotsinkielen tunnilla. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomen koululaitos maailman paras, todetaan jälleen uudessa tutkimuksessa.

Kansainvälisen oppimateriaalivalmistajan Pearsonin arvio perustuu Pisa-koulutututkimuksiin ja useisiin muihin kansainvälisiin tilastoihin muun muassa aikuisten lukutaidosta ja siitä, kuinka suuri osa opintonsa aloittaneista suoritti tutkintonsa loppuun vuosina 2006–2010.

Tutkimus, The Learning Curve (Oppimiskäyrä), on luettavissa Pearsonin verkkosivuilta.

Suomen jälkeen parhaat oppijat – ja kouluolot – ovat Aasiassa. Etelä-Korea, Hongkong, Japani ja Singapore kuuluvat kärkijoukkoon.

Muut läntiset tai Euroopan maat tulevat vasta niiden jälkeen. Sijoille 6–10 sijoittuvat Britannia, Hollanti, Uusi-Seelanti, Sveitsi ja Kanada.

Parhaiten menestyvät maat, joissa vallitsee oppimisen kulttuuri ja joissa opettajia arvostetaan, tiivistää Pearsonin raportin kokoamista johtanut Michael Barber BBC:n mukaan.

Suomen menestys oppimisvertailuissa ei siltä kannalta ole mikään ihme. Usko oppimisen arvoon ja koulutukseen keinona edetä on ollut Suomessa vahva jo yli sata vuotta.

Ja opettajia, heitä kutsuttiin pitkään "kansankynttilöiksi".

Koulutusraportin tiedot keräsi arvostettu tutkimusyhtiö Economist Intelligence Unit, joka myös kokoaa ja julkaisee maakatsauksia maailman politiikan ja talouden päättäjille.

Pearson omistaa Penguin Books -kustantamon ja useita muita kustantamoita sekä The Financial Times -lehden. Se toimii kymmenissä maissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat