Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näkökulma: Jatkuvan huhumyllyn huumepoliisin ympärillä on loputtava

Kotimaa
 
Sami Kero HS
Huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio kuvattiin hotelli Marskin aulabaarissa vuonna 2007, kun valtionsyyttäjä oli päättänyt käynnistää esitutkinnan seitsemän Helsingin huumepoliisin toiminnasta.
Huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio kuvattiin hotelli Marskin aulabaarissa vuonna 2007, kun valtionsyyttäjä oli päättänyt käynnistää esitutkinnan seitsemän Helsingin huumepoliisin toiminnasta. Kuva: Sami Kero HS

Siitä ei ole vuottakaan, kun edellinen kohu Helsingin huumepoliisien ympärillä saatiin päätökseen. Korkein oikeus hylkäsi joulukuussa kahden huumepoliisin valituslupahakemukset. Voimaan jäi siten hovioikeuden tuomio, jonka mukaan miehet olivat syyllistyneet tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Jutussa oli epäiltyinä enimmillään toistakymmentä poliisia. Heidän suhtautumisensa tutkintaan oli vähintäänkin erikoinen: parikymmentä miestä jättäytyi heti sairauslomille ja alkoi tehtailla kanteluita, valituksia ja rikosilmoituksia.

Julkisuudessa huumepoliisit leimasivat heihin kohdistuvan tutkinnan kateellisten kollegojen ajojahdiksi. Kiukku suunnattiin erityisesti keskusrikospoliisiin.

Nyt käynnissä oleva virkarikostutkinta ei ole uusi erä Helsingin huumepoliisin ja keskusrikospoliisin välisessä kiistassa. Tutkinta on lähtenyt liikkeelle täysin eri tavalla kuin viime kerralla. Tällä kertaa tutkinnan ytimessä on tavallinen ihminen.

Nyt alkaneessa tutkinnassa selviää, onko Jari Aarnion toiminnassa tapahtunut virkarikoksia vai ei. On kuitenkin erikoista, että huumepoliisin ympärillä kuohuu koko ajan.

HS:n toimitukseen on tullut eri tahoilta useita vinkkejä siitä, että Helsingin huumepoliisin toimintatavoissa on epäselvyyksiä. Osa vinkeistä on tullut Helsingin poliisin sisältä, osa muilta viranomaisilta, osa kansalaisilta.

Jostain syystä kukaan ei kuitenkaan uskalla puhua asioista julkisesti.

On täysin kestämätöntä, että Helsingin huumepoliisien ympärillä velloo jatkuva huhumylly. Se syö luottamusta koko poliisiin. Asia on tutkittava nyt kunnolla.

Ammattirikollisille on itsestään selvää, ettei poliisille vasikoida eikä kuulusteluissa puhuta. On kummallista, jos poliisimiehet itse toimivat samoilla pelisäännöillä. Jokaisen virkamiehen pitäisi ymmärtää, ettei epäkohdista kertominen ole oman pesän likaamista, vaan välttämätöntä.

Jos virkamiehellä on jotain tietoa Helsingin huumepoliisiin liittyvistä epäselvyyksistä, hänellä on nyt suorastaan virkavelvollisuus ilmoittautua tutkintaryhmälle. Asian perusteellinen selvittäminen on koko poliisin etu. Eikä vähiten Helsingin huumepoliisin.

Huumepoliisin päällikkö tutkittavana virkarikoksesta
Huumepoliisin päällikkö tutkittavana virkarikoksesta
Helsingin huumepoliisista on aloitettu jälleen virkarikostutkinta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat