Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulli tehostaa alkoholivalvontaa

Alkoholin matkustajatuonnin ja nettitilausten valvontaan sijoitetaan entistä enemmän työntekijöitä

Kotimaa
 
Sirpa Räihä HS
Tullitarkastaja Anders Rydman valvoi matkustajalaivoilta saapunutta liikennettä Helsingin Länsisatamassa maanantaina. Tulli voi pyytää matkustajilta selvitystä isojen alkoholilastien käyttötarkoituksesta.
Tullitarkastaja Anders Rydman valvoi matkustajalaivoilta saapunutta liikennettä Helsingin Länsisatamassa maanantaina. Tulli voi pyytää matkustajilta selvitystä isojen alkoholilastien käyttötarkoituksesta. Kuva: Sirpa Räihä HS

Tulli lisää ulkomailta ostetun alkoholin matkustajatuonnin ja nettitilausten valvontaa tänä vuonna. Tullivalvontajohtaja Mikko Grönbergin mukaan alkoholivalvontaan sijoitetaan 10–20 uutta työntekijää.

"Pystymme tällä tavalla parantamaan valvonnan kattavuutta jonkin verran. Poliittiset päätöksentekijät ovat katsoneet sen tarpeelliseksi. Henkilöstön lisäys ei ole kuitenkaan kovin suuri, kun ottaa huomioon, että valvontaa on tehtävä kaikkina vuorokauden aikoina läpi vuoden", Grönberg sanoo.

Eduskunta myönsi joulukuussa Tullille 600 000 euron lisämäärärahan kuluvaksi vuodeksi valvonnan parantamiseksi. Lisämäärärahan ansiosta Tulli hakee parhaillaan kymmentä uutta määräaikaista tullitarkastajaa ensisijaisesti alkoholivalvontaan.

Määräaikaiset työntekijät on tarkoitus palkata helmikuun alusta lähtien vuodeksi eteenpäin. Lisäksi Tulli aikoo siirtää myös joitakin yksittäisiä työntekijöitä muista tehtävistä alkoholivalvontaan.

Grönberg uskoo, että Tulli pystyy valvomaan alkoholin matkustajatuontia ja nettikauppaa "kohtuullisesti".

"Helsinkiin tulee kuitenkin niin paljon laivoja, ettei kaikkia tulijoita voi olla vastassa. Myöskään kaikkia nettilähetyksiä ei voi valvoa. Jokainen henkilöstölisäys parantaa kuitenkin valvonnan kattavuutta", Grönberg sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat