Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi pidätetty Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä – ryöstäjät piileskelivät Kiikalassa

Kotimaa
 
Moottoritieryöstö kuohutti helmikuussa – video näyttää tapahtumapaikat
Moottoritieryöstö kuohutti helmikuussa – video näyttää tapahtumapaikat
Helmikuinen arvokuljetuksen ryöstöyritys Salon Kiikalassa oli poikkeuksellinen Suomen oloissa. Minuutin mittainen video näyttää tapahtumapaikat.

Keskusrikospoliisi on pidättänyt tiistaina viisi miestä epäiltynä arvokuljetusauton ryöstön yrityksestä Salon Suomusjärvellä. Rikos tapahtui 25. helmikuuta.

”Pääsimme epäiltyjen jäljille omien tutkintamenetelmiemme ja saamiemme vihjeiden avulla”, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Heinonen.

Heinonen kertoo, että epäillyillä on ollut piilopaikka Kiikalan alueella Salossa. Heidän epäillään piileskelleen siellä rikoksen jälkeen.

Poliisi teki pidätysten yhteydessä useita kotietsintöjä epäiltyjen hallinnoimiin tiloihin ja ajoneuvoihin. Mahdollinen vangitsemisistunto järjestetään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa viimeistään perjantaina.

Heinosen mukaan arvokuljetusryöstö on rikoksena sen tyyppinen, että sen toteuttaminen vaatii tyypillisesti suuren joukon tekijöitä. Poliisi uskoo, että tekoon liittyy muitakin henkilöitä kuin nyt pidätetyt miehet.

Poliisi ei kommentoi sitä, millainen rooli pidätetyillä miehillä oli ryöstöyrityksessä.

”He eivät välttämättä ole päätekijöitä”, Heinonen sanoo.

Kaikilla pidätetyillä miehillä on Heinosen mukaan aiempaa rikostaustaa.

Yhtä lukuun ottamatta kaikki pidätetyt asuvat Etelä-Suomessa. Yhden epäillyn osoite on ulkomailla, mutta hänkin on oleskellut Suomessa.

Ryöstäjät pysäyttivät G4S-yrityksen arvokuljetusauton Turun moottoritiellä Helsinkiin vievällä kaistalla Suomusjärven keskustan ja Kivihovin Teboilin välillä.

He käyttivät ryöstöyrityksessään kuorma-autoa, kahta pakettiautoa sekä henkilöautoa, joka sytytettiin palamaan moottoritiellä. Ryöstäjät pakottivat kuljettajan ulos autosta, mutta he eivät onnistuneet saamaan saalista.

Poliisi kertoi aiemmin, että ryöstöyrityksessä käytettiin myös ainakin pistoolia. Sillä oli ammuttu useita laukauksia kohti arvokuljetusautoa. Merkkejä osumista oli sekä tuulilasissa että muualla autossa.

Joukkio pakeni ennen poliisin saapumista. Jäljet päättyivät muutaman kilometrin päähän ryöstöpaikalta, minne ryöstäjät hylkäsivät käyttämänsä pakettiautot.

Poliisin pian ryöstöyrityksen jälkeen saamien tietojen mukaan ryöstäjät olisivat uhanneet myös räjähteillä. Niistä on löytynyt merkkejä ryöstäjien hylkäämien autojen teknisessä tutkinnassa. Itse räjähteitä autoissa ei kuitenkaan ollut.

Poliisi kertoo jatkavansa tapauksen tutkintaa muun muassa epäiltyjen kuulusteluilla sekä tutkintamateriaalin läpikäymisellä.

Keskusrikospoliisi on saanut ryöstöyrityksestä runsaasti yleisövihjeitä. Poliisi pyytää yhä uusia vihjeitä tekijöistä sekä Kiikalan keskustan liepeillä helmikuussa liikkuneista vieraista ihmisistä ja ajoneuvoista.

Mahdolliset tiedot voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen tku.krp@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 040 371 3177.

Sami Kilpiö
Poliisi tutki arvokuljetusauton ryöstössä käytettyä kuorma-autoa Turun moottoritien lähellä.
Poliisi tutki arvokuljetusauton ryöstössä käytettyä kuorma-autoa Turun moottoritien lähellä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat