Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korsnäs on Suomen onnellisin kunta – katso oman kuntasi sijoitus HS:n vertailusta

Kotimaa
 

Korsnäs  pieni pitäjä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla  on Suomen onnellisin kunta, selviää HS:n vertailusta.

Siellä tehdään humalassa vähemmän kuin yksi rikos tuhatta asukasta kohti. Kemissä vastaava luku on 35,8.

Korsnäsin menestys ei ollut suuri yllätys, mutta eteläkarjalalaisen Lemin oli. Kunta on Suomen 15:nneksi onnellisin kunta. HS:n onnellisuuslaskurilla voit tarkistaa, miten oma kuntasi sijoittui vertailussa.

Tutkimusten mukaan on olemassa yksi onnen taito ylitse muiden: ihmissuhteiden vaaliminen. Onnellisuustutkija, psykiatri Antti S. Mattila pitää juuri sitä onnellisten kuntien salaisuutena.

Fakta

15 onnellisinta kuntaa

Korsnäs

Pyhäntä

Vöyri

Karvia

Närpiö

Kauniainen

Luoto

Kumlinge

Maalahti

Ypäjä

Koski

Miehikkälä

Mustasaari

Lemland

Lemi

"Lemin salaisuuden täytyy olla sama kuin ruotsinkielisen Pohjanmaan pikkukuntien. Siellä on verkostot kunnossa ja ihmiset huolehtivat toisistaan. Ilman sitä on turvattomampi olo."

Mattila arvioi, että pienet kunnat pärjäävät onnellisuusvertailuissa samasta syystä kuin Suomi pärjää kansainvälisissä onnellisuuslistauksissa.

"Suomen salaisuus on oikeudenmukaisuus, kokemus reilusta meiningistä. Tämä voi hyvin toteutua myös pienellä paikkakunnalla, jossa ihmisten väliset erot tuloissa ja olosuhteissa ovat pienet. Ollaan ikään kuin samassa veneessä koko porukka."

Vertailussa käytettiin neljää eri tunnuslukua, joiden perusteella kunnat pantiin paremmuusjärjestykseen.

Kuntia verrattiin sen perusteella, kuinka suuri osa lapsista on lastensuojelun asiakkaina, kuinka paljon kunnassa syödään masennuslääkkeitä, kuinka monesta sairauspäivästä kunnan työikäiset (25–64-vuotiaat) ovat saaneet sairauspäivärahaa ja kuinka monta kuntalaista on epäilty päihteiden vaikutuksen alaisena tehdystä rikoksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat