Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toimittajien ammattilehdessä epäillään työpaikkakiusaamista

Kotimaa
 

Toimittajien ammattijärjestössä Journalistiliitossa kiehuu. Liiton ammattilehden Journalistin kuusihenkisen toimituksen työilmapiiri on tulehtunut pahasti ja työsuojeluviranomainen, Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) sai maanantaina yhteydenoton toimituksesta.

"Kysymyksessä on jonkinlainen häirintä tai epäasiallinen kohtelu", kertoo avin työsuojeluinsinööri Irmeli Kurikka. Kyse on syytöksistä, jotka koskevat päätoimittajan toimintaa ja siitä aiheutuneiden tilanteiden selvittämättä jättämistä.

Kurikka korostaa, ettei viranomainen ole vielä ollut yhteydessä kiistan osapuoliin eikä valvontatoimien tarpeellisuutta ole siten vielä arvioitu.

Ongelma on tullut ilmi marraskuun alussa. Työnantajan edustaja, Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen kertoo saaneensa tietää asiasta marraskuun lopussa. Hän luonnehtii tilanteen kärjistymistä pitkäaikaisen kehityskulun tulokseksi.

"Kysymys on vakavasta epäluottamuksesta. Häirintäasiasta ei liene kysymys."

Alun perin paria työntekijää koskettanut asia on laajentunut niin, että eriasteista epäluottamusta on nyt neljällä viidestä päätoimittajan alaisesta.

Nieminen kertoo, että asiassa on kuultu osapuolia.

"Laadin kahdenkymmenen kohdan listan erilaisista toimenpiteistä", hän kertoo ja toteaa, että osa toimista on kuitenkin vain pahentanut tilannetta. Nieminen jääväsikin itsensä viimeviikkoisessa liiton hallituksen kokouksessa.

Liiton hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Maija-Leena Nissilä kertoo, että hallitus luottaa nyt siihen, että toimituksessa käydään keskusteluja työterveyshuollon ammattilaisten avulla.

Päätoimittaja on puolestaan velvoitettu osallistumaan esimieskoulutukseen.

Työntekijöiden pääluottamusmiehen, liiton työehtoasiamies Erkki Kuparin mielestä hallituksen toimet tulivat liian myöhään.

Kuparin mukaan koko toimitusta olisi pitänyt kuulla jo kriisin alkumetreillä.

"Kaikkien olisi pitänyt saada ilmaista vapaasti omat näkemyksensä. Ja että toimenpiteet olisi suunniteltu niin, että henkilöstön näkemykset olisi huomioitu."

Kupari ei usko, että lehden ilmestyminen vaarantuisi, vaikka kolme työntekijää on pian ollut kaksi kuukautta sairauslomalla.

"Työt kasaantuvat, kun tekijöitä on vähän. Rasittaa kovasti."

Journalistiliittoon kuuluu noin 16 000 journalistia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat