Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krp: WinCapitan Hannu Kailajärvi viety vankilaan

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Markku Ulander / Lehtikuva
Hannu Kailajärvi Helsingin hovioikeudessa viime lokakuussa.
Hannu Kailajärvi Helsingin hovioikeudessa viime lokakuussa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Poliisi on tavoittanut törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta viideksi vuodeksi vankeuteen tuomitun WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven. Keskusrikospoliisin mukaan Kailajärvi on nyt vankilassa suorittamassa rangaistusta.

Poliisi tavoitti Kailajärven pääkaupunkiseudulla sijaitsevasta asunnosta iltapäivällä, kertoo Krp:n rikostarkastaja Maria Vuorivirta-Heikkinen  HS:lle. Tilanne sujui Vuorivirta-Heikkisen mukaan rauhallisesti.

Kailajärvi ilmoitti aiemmin iltapäivällä asianajajansa välityksellä, että hän ilmoittautuu perjantaina itse poliisille. Aamulla hän ilmoitti avustajansa välityksellä, että hän tutustuu rauhassa tuomioon, eikä kommentoi sitä tässä vaiheessa.

Kailajärvi sai tuomionsa  torstaiaamuna Helsingin hovioikeudessa. Hovioikeuden mukaan Kailajärvi toimi täysin suunnitelmallisesti ja tarkoituksellisesti erehdyttäessään tuhansia ihmisiä ja aiheuttaessaan heille vahinkoa.

Hovioikeuden mukaan on riidatonta, että klubi ei todellisuudessa ollut harjoittanut voitollista vedonlyöntiä eikä voitollista valuuttakauppaa omilla tai jäsenten varoilla. Toiminnasta annettiin valheellinen kuva jäsenille klubin internet-sivuilla ja jäsenistölle toimitetuissa sähköpostiviesteissä.

Hovioikeuden mukaan Kailajärvi keräsi rahankeräysrikoksella vuosina 2006–2008 tuhansilta ihmisiltä rahaa noin 93 miljoonaa euroa.

Vantaan käräjäoikeus oli tuominnut Kailajärven joulukuussa 2011 neljän vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä petoksesta, mutta hylännyt syytteen rahankeräysrikoksesta.

Kailajärven entinen naisystävä oli syytteessä avunannosta törkeään petokseen ja rahankeräysrikokseen. Käräjäoikeus oli tuominnut naisen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannosta törkeään petokseen.

Hovioikeus kovensi myös hänen rangaistustaan. Nainen tuomittiin vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannoista törkeään petokseen ja rahankeräysrikokseen.

Molemmat kiistivät syytteet.

Syyttäjä Mika Appelsin on tyytyväinen, että hovioikeus on perustellut tuomiotaan hyvin ja kattavasti.

”Tuomiossa otettiin kantaa tiettyihin kipupisteisiin ja väitteisiin, joita jäsenistössä edelleen elää. Tuomiosta käy ilmi, että esimerkiksi lisenssikaupalla ei ole mitään käytännön merkitystä asian arvioinnissa”, hän sanoi.

Hannu Kailajärvi esitteli WinCapitaa Krp:lle vuonna 2009
Hannu Kailajärvi esitteli WinCapitaa Krp:lle vuonna 2009
Hannu Kailajärvi esitteli 13.8.2009 videoidussa tilaisuudessa Krp:n tutkijoille WinCapitan toimintaa ja valuuttakauppamekanismeja. Videon lopussa Kailajärven oma muistitesti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat