Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kailajärvi hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Markku Ulander / Lehtikuva
Hannu Kailajärvi Helsingin hovioikeudessa viime lokakuussa.
Hannu Kailajärvi Helsingin hovioikeudessa viime lokakuussa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

WinCapitan perustaja Hannu Kailajärvi hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Helsingin hovioikeuden viime viikolla antamaan tuomioon. Kailajärvi ilmoitti asiasta myöhään tiistai-iltana.

Helsingin hovioikeus kovensi viime viikolla Kailajärven tuomiota. Hovioikeus katsoi, että Kailajärvi syyllistyi törkeän petoksen lisäksi myös rahankeräysrikokseen. Rangaistus nousi viiteen vuoteen, kun käräjäoikeus oli langettanut neljä vuotta vankeutta.

Hovioikeuden mukaan Kailajärvi toimi täysin suunnitelmallisesti ja tarkoituksellisesti erehdyttäessään tuhansia ihmisiä ja aiheuttaessaan heille vahinkoa.

Hovioikeuden mukaan on selvää, ettei klubi todellisuudessa harjoittanut voitollista vedonlyöntiä tai voitollista valuuttakauppaa omilla tai jäsenten varoilla.

Toiminnasta annettiin valheellinen kuva jäsenille klubin internetsivuilla ja jäsenistölle toimitetuissa sähköpostiviesteissä.

Hovioikeus katsoi myös, että WinCapita oli laiton pyramidipeli ja että toiminta täytti rahankeräysrikoksen tunnusmerkit. Tuomion mukaan rahankeräystä koskeneista säännöksistä on selvästi ilmennyt, että rahankeräys on pääsääntöisesti luvanvaraista ja ettei minkäänlaista rahankeräystä saa toimeenpanna ketjukirjein tai pyramidipelin muodossa.

Vantaan käräjäoikeus ei omassa tuomiossaan tulkinnut toimintaa rahankeräysrikokseksi ja tuomitsi Kailajärven ainoastaan törkeästä petoksesta.

Kailajärvi on vangittu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat