Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaissyntyisen miehen epäillään kuolleen Syyriassa

Kotimaa
 

Suomalaissyntyinen Ruotsin kansalainen on ruotsalaisen Svenska Dagbladetin toimittajan mukaan kuollut Syyriassa. Ruotsalaistoimittaja kertoo blogissaan, että mies kuoli taistelussa hallituksen joukkoja vastaan tammikuun lopussa.

Vuonna 1990 syntyneen miehen äiti oli suomalainen ja isä kotoisin Sudanista. Blogissa siteerattujen sudanilaislähteiden mukaan mies taisteli jihadistijärjestö al-Nusran riveissä. Hän kuoli saatuaan sirpaleesta osuman päähänsä.

Miehen kuolemasta alun perin kertoneessa keskustelupalstalle kirjoitetussa tekstissä sanotaan miehen olevan nyt ”martyyri”. Hänet on ilmeisesti haudattu Aleppoon.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Suojelupoliisin ylitarkastaja Timo Portaankorva sanoo Suojelupoliisin olevan tietoinen asiasta, mutta ettei se halua kieltää tai vahvistaa tapahtunutta.

Portaankorvan mukaan Syyrian sisällissodassa on tällä hetkellä kymmenkunta ihmistä, joilla on yhteys Suomeen.

"Sinne mennään erilaisista syistä. Joillekin se on humanitäärinen tai aseeton työ, osa lähtee seikkailunhalusta. Osa menee liittyäkseen aseelliseen taisteluun, riippumatta siitä kenen puolelle."

Syyriaan on Portaankorvan mukaan suhteellisen helppo mennä vaikka itsekseen, mutta rekrytointeja tehdään myös fasilitointiverkostojen kautta.

Onko myös Suomessa tällaisia fasilitointiverkostoja?

"On meillä merkkejä siitä, että ainakin kannustusta on."

Ruotsin turvallisuuspoliisi ei suostunut kommentoimaan asiaa, koska asia kuuluu sen mukaan Ruotsin ulkoministeriölle. Ruotsin ulkoministeriö kertoi olevansa asiassa mediatietojen varassa.

Suomen ulkoministeriö selvittää asiaa parhaillaan.

Oikaisu: Ilta-Sanomat ei kertonut miehen olleen edelleen Suomen kansalainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat