Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla laaja työsuojelutarkastus

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Petri Puromies / Lehtikuva
Olkiluoto 3:n rakennustyömaa syyskuussa 2011.
Olkiluoto 3:n rakennustyömaa syyskuussa 2011. Kuva: Petri Puromies / Lehtikuva

Olkiluodon kolmannen ydinvoimalaitosyksikön työmaalle Eurajoella on tehty laaja työsuojelutarkastus.

Keskiviikkoaamuiseen tarkastukseen osallistuvat muiden muassa keskusrikospoliisi (krp), tulli ja verohallinto. Asiasta tiedotti krp keskiviikkoaamuna.

Teollisuuden Voiman  mukaan Olkiluodossa on meneillään rutiinitarkastus. Viranomaiset tarkastavat portilla, että työntekijöillä on veronumero. Numero tuli kuunvaihteessa kulkuluvan edellytykseksi.

Toimitusjohtaja Jarmo Tanhuan  mukaan työmaalla on aiemmin tehty kymmeniä vastaavia tarkastuksia. Tanhuan mukaan viranomaiset eivät epäile väärinkäytöksiä.

Toimitusjohtajan mukaan tarkastus on tällä kertaa herättänyt huomiota, koska portille on kertynyt tavallista enemmän jonoa.

Tarkastuksen toteuttivat  Etelä-Suomen ja Lounais-Suomen aluehallintoviranomaiset. Krp ja Satakunnan poliisilaitos antoivat niille virka-apua.

Samanaikaisesti veroviranomaiset tekevät työmaalla veronumerovalvontaa ja keräävät vertailutietoja hyödynnettäväksi myöhemmin verotuksessa sekä verovalvonnassa.

 Poliisi ja rajavartiolaitos kohdistavat harmaan talouden valvontaa työmaan työntekijöiden maassaoloedellytyksiin sekä työnteko-oikeuteen.

Tarkastuksiin osallistuvat lisäksi tulli ja ulosottoviranomaiset Länsi-Suomen erikoisperintäyksiköstä. Poliisi tiedottaa tarkastusten tuloksista tänään puolelta päivin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat