Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pikavippipomo: Ala on joutunut syntipukiksi

Kotimaa
 
Hannes Heikura / HS
Ferratumin mainos metroasemalla 2009. Ferratum ei ole niiden pikavippiyritysten joukossa, joita vastaan nostettiin torstaina syyte.
Ferratumin mainos metroasemalla 2009. Ferratum ei ole niiden pikavippiyritysten joukossa, joita vastaan nostettiin torstaina syyte. Kuva: Hannes Heikura / HS

Pikavippiyhtiö Ferratumin aluejohtajan Saku Timosen mielestä pikavippiala on joutunut viime aikoina syntipukiksi. "Eihän se ole mikrolainan syytä, että kuluttajat paikkaavat isoja luottoja pikavipeillä", hän sanoo.

Aiemmin torstaina selvisi, että pikavippifirmojen korot joutuvat ensi kertaa tuomioistuimen arvioitavaksi. Firmat perivät syyttäjän mukaan pikalainoista kohtuuttomia korkoja.

"Meihin tämä ei vaikuta, sillä emme ole olleet missään tutkinnassa", Timonen sanoo. Ferratum ei ole niiden yritysten joukossa, joita vastaan nostettiin torstaina syyte. Timosen mukaan Ferratum saa lainoistaan 25 prosentin tuoton.

"Tämä on Suomessa yleinen tapa. Jos laina on sata euroa, asiakas maksaa takaisin 125 euroa."

Timosen mukaan pikavippialan logiikka muuttuu joka tapauksessa, kun laki pikavippien korkokatosta astuu voimaan kesäkuussa. Hän uskoo, että sen seurauksena osa firmoista poistuu alalta kokonaan ja osa muuttaa tuotteitaan.

Korkokaton myötä alle 2 000 euron lainojen todellinen vuosikorko on enintään 51 prosenttia.

"Nyt todellinen vuosikorko on todella korkea, mutta meillä laina-ajat ovat 15 päivän ja kolmen kuukauden väliltä."

Tuomioistuimesta saadaan kuitenkin merkittävä ennakkotapaus. Oikeus voi katsoa, että jättikorkojen periminen on rangaistavaa.

Pikavippifirman asianajaja osasi odottaa syytettä
Pikavippifirman asianajaja osasi odottaa syytettä
Pikavippifirman toimitusjohtajaa avustava asianajaja Kai Kotiranta osasi odottaa, että hänen päämiehensä saa syytteen kiskonnasta. Julkinen keskustelu on hänen mukaansa vaikuttanut siihen, että pikavippien toimintaa tarkastellaan nyt suurennuslasin kautta. Lopputulosta Kotiranta pitää selvänä: syytteet ovat perusteettomia, eikä rikosta ole tapahtunut. Toimittaja: Susanna Reinboth. Kuvaaja: Janne Järvinen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat