Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenilletuhansille lähti väärä veroilmoitus

Kotimaa
 
Pekka Sakki / Lehtikuva
Verohallinnon mukaan kirjeitse ilmoitetut maa- ja metsäomistukset puuttuivat nyt lähetetyistä esitäytetyistä veroilmoituksista.
Verohallinnon mukaan kirjeitse ilmoitetut maa- ja metsäomistukset puuttuivat nyt lähetetyistä esitäytetyistä veroilmoituksista. Kuva: Pekka Sakki / Lehtikuva

Maa- ja metsäomistuksista kirjeitse ilmoitetut 30 000 ihmisen tiedot jäivät puuttumaan lähetetyistä esitäytetyistä veroilmoituksista. Verohallinnon mukaan virhe johtui kirjeiden päätymisestä väärään läjään.

Verohallinnon virheen vuoksi noin 30 000 ihmisen ilmoitus maa- ja metsätalouden tiedoista päätyi väärään läjään ja jäi siten pois esitäytetystä veroilmoituksesta.

Henkilöverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikön ylitarkastaja Riitta Kekäläinen kertoo, että virhe johtui verohallinnon väärästä ohjeistuksesta. Sen seurauksena kirjekuoret lajiteltiin samaan kasaan elinkeinotoiminnan veroilmoitusten kanssa.

Virhe huomattiin vasta kun elinkeinotoiminnan ilmoituksia ryhdyttiin avaamaan ennen pääsiäistä.

Siinä vaiheessa esitäytetyt veroilmoitukset oli kuitenkin postitettu jo eteenpäin, joten niihin päätyi kirjeellä maa-  ja metsätaloustietonsa lähettäneiden osalta virhe.

Kekäläisen mukaan sekaannus ei vaadi ihmisiltä itseltään mitään toimia. Verohallinto on jo avannut väärään läjään päätyneet kirjeet ja syöttänyt niiden sisältämät tiedot verorekistereihin. Lopullisen veroilmoituksen saapuessa syksyllä tietojen pitäisi olla kunnossa.

"Mikäli verotietonsa haluaa tarkistaa ennen sitä, voi soittaa ja saa tietonsa itselleen, mutta uutta esitäytettyä veroilmoitusta ei näiden osalta ajeta", Kekäläinen kertoo.

Sähköisesti veroasiansa ilmoittaneiden tiedot sen sijaan päätyivät verohallinnon tietojärjestelmiin ongelmitta.

Korjaus: Virhe huomattiin ennen pääsiäistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat