Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jasper Pääkkönen: Minua varoitettiin ministeriön vääristelystä

Kotimaa
 
Mikko Räsänen / IS
Jasper Pääkkönen perhokalasti Tervon Äyskoskella vuonna 2010.
Jasper Pääkkönen perhokalasti Tervon Äyskoskella vuonna 2010. Kuva: Mikko Räsänen / IS

Kalastusta harrastava näyttelijä Jasper Pääkkönen kertoo nauhoittaneensa maa- ja metsätalousministeriössä käydyn lohikeskustelun, koska häntä varoitettiin etukäteen ministeriön harjoittamasta asioiden vääristelystä.

Pääkkönen kiistää maatalousministeri Jari Koskisen (kok) valtiosihteeri Risto Artjoen tiedon, että aloite tapaamiseen olisi tullut Pääkköseltä itseltään eikä ministeriöltä.

Hän julkaisi perjantai-illalla Facebookissa kirjeen, jonka hän sanoo olevan maatalousministerin erityisavustajan esittämä kutsu tulla ministeriöön keskustelemaan kalastuskiintiöistä.

Pääkkösen mukaan ministeriöstä otettiin häneen yhteyttä Uuden Suomen blogissa julkaistun, kokoomusministereille suunnatun avoimen kirjeen jälkeen.

Hän kertoo hämmästyneensä yhteydenotosta ja kyselleensä etukäteen vinkkejä vierailulle kalastusasioihin perehtyneiltä ammattilaisilta.

"Useammasta lähteestä varoiteltiin, että siellä [ministeriössä] osataan asioiden vääristely, mikä kuulosti rajulta, kun puhutaan ministeriön kaltaisesta instanssista", Pääkkönen sanoo.

Pääkkönen nauhoitti keskustelun siltä varalta, että asiasta syntyy myöhemmin julkista keskustelua.

"En nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin laittaa puhelimen nauhurin päälle."

Paikalla tapaamisessa olivat myös muun muassa elokuvaohjaaja Aku Louhimies ja kalastusasioihin perehtynyt toimittaja. Useimmat avoimen kirjeen allekirjoittaneet taiteilijat ja urheilijat eivät päässeet paikalle.

Pääkkösen mukaan ministeriössä toivottiin, että lohiasioista ei käytäisi enää julkista keskustelua.

"Siellä kerrottiin, että asiaa ei tulisi liikaa politisoida, koska lohi ei äänestä. Kaikesta turhasta konfrontaatiosta ja kirjoittelusta olisi kuulemma hyvä päästä eroon, koska se häiritsee ministerin työtä."

Artjoki kiisti HS:lle aiemmin perjantaina, että ministeriö olisi yrittänyt saada Pääkkösen lopettamaan kirjoittelunsa.

Pääkkösen mielestä maa- ja metsätalousministeriö pyrkii ohjaamaan keskustelua vastakkainasetteluksi vapaa-ajan ja ammattikalastajien välillä. Hänen kantansa on, että kalastusrajoitusten pitäisi koskea kaikkia kalastajia.

Pääkkönen uskoo, että ympäristöministeriön pitäisi vastata maa- ja metsätalousministeriön sijaan uhanalaisista kalalajeista, kuten lohesta.

"Jos maa- ja metsätalousministeriö on kyvytön suojelemaan äärimmäisen uhanalaisia kantoja, jonkun tahon on suojeltava niitä. Ihmisellä ei ole oikeutta vaarantaa koko eläinlajin olemassaoloa joidenkin kalastajien lisätienestin takia."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat